PODIJELI

Udruženje „KORAK“ Kalesija, zajedno sa udruženjem „Venia“ Tuzla, organizovao je humanitarni koncert ilahija i kasida za Asada Harbića iz Tuzle, koji je već osam mjeseci suočen s teškom bolešću, sa akutnom mijeloidnom leukemijom, i jedina nada za spas je transplantacija koštane srži u nekom evropskom medicinskom centru.
Humanitarni koncert je održan u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija, a pored novca od ulaznica koje su koštale 3KM, članovi udruženja “Korak” su i u toku dana, uprkos niskim temperaturama, na ulici prikupljali novac za oboljelog Asada.

Ukupno je prikupljeno 1.775,20 KM koje će biti uplaćene na žiroračun za liječenje Asada Harbića.

Osim hora „Ridwan“, koji djeluje pri Udruženju „Korak“, na koncertu je nastupio i hor zvorničkog Medžlisa, hor „Bedr“ Vukovije Donje, te izvođači ilahija Hrustan Noćić i Jasmin Oštraković.

“Naše udruženje osnovano upravo zbog ovakvih akcija. Pri udruženju djeluje veliki broj mladića i djevojaka koji zaista imaju jaku volju da pomognu, a i ova akcija je to pokazala. Oni koji su prisutovali na koncertu su mogli da vide samo dio onoga što smo pripremili, a važno je napomenuti da su naši članovi tokom cijeloga dana boravili na ulicama Kalesije kako bi prikupljali novac. Asadu je potrebna velika količina novca za liječenje, a mi se nadamo da smo pored prikupljenog novca uticali na građane u Kalesiji, ali i van granica naše zemlje, da se odazovu ovom apelu i uplate nešto novca na žiroračun koji je otvoren za pomoć Asadu Harbiću” – rekao je za NKP predsjednik udruženja “Korak”, Miralem ef. Pjanić.

— Asad je zbog bolesti ostao bez posla i jedino primanje mu je očeva penzija. Posljednjih mjeseci Asadovo stanje sve je teže. U Kliničkom centru u Tuzli ljekari čine sve što mogu da mu pomognu, ali to, zbog progresivne bolesti, pomaže samo privremeno.Bilo je čestih krvarenja i drugih nevolja, stanje se malo smiruje nakon transfuzija.Asadovi roditelji Esed i Refija, kao i on sam, ništa ne mogu učiniti da bi sakupili oko 180.000 eura, od čega što prije treba sakupiti 100.000 eura kako bi klinika u Tibingenu počela tražiti donora i pripremati transplantaciju koštane srži. Asad je trenutno u bolnici na kemoterapiji koja je ovaj puta pojačana za oko 50% u odnosu na prethodni put kako bi ga ljekari na UKC Tuzla pripremili za transplantaciju.

Humanitarni broj za Asada Harbića 090 292 044, donirate 3 KM.
Uplate možete izvršiti i na sledeće ž-r:
Uplate u KM: Asad Harbić,
Bank: Hypo Alpe Adria Bank dd
Tekući broj 22011014
Transakcijski 3061153828016691
Za uplate u eur
: Asad Harbić,
Bank: Hypo Alpe Adria Bank dd
SWIFT code bank: HAABBA22
IBAN. BA393061123759661035

 

(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI