PODIJELI

Sinoć (srijeda, 20.februara) iza 19.30 sati ispred zgrade Općine Kalesija, na parkingu rezervisanom “za vozila Organa uprave”, odvijala se zanimljiva situacija, koja je bila na ivici incidenta, pa je bilo posla i za policiju.

Naime, jedan nezadovoljni sugrađanin je parkirao vozilo iza privatnog automobila općinskog načelnika, te na taj način onemogućio da načelnik sa automobilom napusti parking, pa je morala intervenisati i policija.
I nakon dolaska policije automobil nije pomjeren, pa su u večernjim satima pomjerana službena vozila Općine Kalesija kako bi načelnik mogao izaći sa svojim automobilom.

Načelnik je od policije tražio da pomjere automobil, a ukoliko to ne urade da će zvati ministra. Policajci su konstatovali da vozilo ne mogu pomjeriti jer ne rapolažu sa potrebnom mehanizacijom, te da jedino mogu pisati kaznu za nepropisno parkiranje.

Do dolaska policije, kako kažu svjedoci događaja, općinski načelnik se sa svojim savjetnikom sklonio u pekaru.

Nezvanično saznajemo da se radi o ocu uposlenika Općine Kalesija, čiji je sin nedavno premješten na drugo radno mjesto u Općini.
Naime, nedavno je općinski načelnik Sead Džafić izvršio premještaj za veći broj uposlenika. Kako saznajemo, u jednom danu je premješteno više uposlenika, i kako nezvanično saznajemo, većinom se radi o uposlenicima Općine koje načelnik smatra “smetnjom”, odnosno oni uposlenici koji nisu baš “poslušni”.

Sinoćna priča je imala sretan epilog, jer je načelnik Kalesije nakon čekanja, i intervencija policije i uposlenika Općine, mogao svojoj kući.

Općinska služba za informisanje, koja redovno izvještava o svim aktivnostima načelnika, se nije danas oglasila na ovu temu, te ovoga puta ne želimo spominjati imena aktera ove priče, dok u potpunosti ne ispitamo okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Ono što je interesantno, danas (četvrtak, 21.februara) nakon radnog vremena ispred Općine Kalesija nema niti jednog automobila, kako službenog tako i privatnog.

Nezvanično saznajemo da je naredbu da se izmjeste automobili sa parkinga ispred Općine izdao šef kabineta općinskog načelnika, ali da nisu poznati razlozi za takvo nešto, kao ni gdje se nalaze službena vozila.

Da li zbog sinošnjeg incidenta, ili su u pitanju neki drugi razlozi – nije poznato.

PARKING VEČERAS (četvrtak, 21.02.2019.)

PARKING DANAS U TOKU RADNOG VREMENA

(NKP.ba)

PODIJELI