Najava 3. kola AKOL lige

Najava 3. kola AKOL lige

465
0
SHARE

Nakon ove zanimljive utakmice, na programu je duel Vukovija i Memića. Obje ekipe još uvijek nisu osjetile slast pobjede, no nakon ovog kola, jedna će nastaviti sa tavorenjem u dnu a druga će se popeti nešto više. Vukovije se još uvijek oporavljaju nakon senzacionalnog preokreta ekipe Novinara, koji ih je prošle sedmice pošteno uzdrmao. Preostaje im samo da smognu snage, pobijede Memiće i ostanu u utrci za doigravanje. No, ni Memići nisu rekli posljednju riječ. Pa ipak, sudeći po prethodne dvije utakmice, favoriti su Vukovije. Memićima preostaje iznenađenje i regrupisanje snaga.

Živinice do sada nisu pokazale svoj maksimum, no sudeći po igri Miljanovaca u posljednjoj utakmici prošlog kola, neće to učiniti ni u ovoj. Ukoliko ih šut ne posluži, Živinice bi vrlo lako mogle ostati ekipom koja ni nakon tri kola neće upisati pobjedu na svoj konto. Siguran favorit je ekipa Miljanovaca a sve ostalo bi bilo ogromno iznenađenje.

Četvrti susret će ponuditi dobru košarku. Novo Naselje bi pobjedom nad uzdrmanom ekipom Cezama već sada pokušalo osigurati doigravanje, dok bi se potonji mogli vratiti u igru za isto. Očekujemo tvrdu utakmicu u kojoj će trenutno prvo plasirana ekipa pokušati razbiti unutrašnju liniju Cezama. Bosna je to učinila presingom, no koliko će Novo Naselje, kao favorit ovog meča, uspjeti u tome, ostaje da se vidi.

I na kraju poslastica. Stari rivali, još od zajedničkih treninga u sali OŠ Tušanj, istoimena ekipa i reprezentacija Novinara Tuzlanskog kantona. Nakon senzacije u prošlom kolu i fantastičnog preokreta, novinari će ovaj put pokušati nadmašiti ekipu koja se oslanja na vanjski šut i brze kontre. S obzirom na visinu i težinu protivnika, Tušanj će više nego ikada zavisiti od svojih dalekometnih ubačaja. Pod košem će to već biti druga priča, s obzirom na nadmoćnu unutrašnju liniju koja pazi na svoj a

žestoko napada na tuđi koš. Ovdje nema izrazitih favorita i zbog toga će biti zanimljiva utakmica. Ukoliko Novinari iznenade Tušanj, ostali bi u igri za doigravanje.

Ovo kolo takođe se igra u Sali MSŠ Kalesija sa početkom u 15. sati. Naravno, u skladu sa obilježavanjem Dana državnosti Bosne i Hercegovine, pripremljen je i prigodan program.

Dobro došli u AKOL, jer mi volimo košarku!