PODIJELI

Po uzoru na ‘deželu’, u Bosni i Hercegovini se na Facebooku organizirala grupa nezadovoljnika koja za 12. Januar najavljuje prve ulične proteste protiv, kako kažu, mafijaškog režima.
Sve je nedavno počelo na Facebooku grupi „Revolucionarnarnog pokreta Bosne i Hercegovine“ kada se za manje od mjesec dana pridružilo više od 8.000 ljudi. Revolucionarni pokret Bosne i Hercegovine ( u daljem tekstu RPBiH) je već najavio ulične proteste širom BiH o vremenu i mjestu protesta možete pogledati na njihovom Facebook profilu.
Organizator protesta u BiH nije ostao anoniman kako se to desilo u Sloveniji, Zdenko Bajo iz Bijeljine se predstavio kao organizator protesta u BiH.

„Revolucionarni Pokret Bosne i Hercegovine ne daje solucije i alternative ko će da bude vlast, mi se nikada nismo i nikada se nećemo vezivati za bilo koju političku opciju. Niti ćemo se vezivati za bilo koji ideološki pravac. Rekli smo, mi smo građani koji su se sada okupili i koji se uvijek okupljaju kako bi kaznili vlast. Ne zaboravimo jednu jako bitnu stvar, mi smo ti koji smo njih doveli na vlast, ALI DA RADE ZA NAS, međutim oni to nis uradili, RADILI SU ISKLJUČIVO ZA NJIH. Shodno tome, slijede smjene, kao i revizija imovine i oduzimanje nelegalno stečene imovine. 20 godina ne radimo ono što moramo, nema više sjedenja u kući i negodovanja. TO ONI HOĆE. Pokažimo snagu naroda tamo gdje smo im zakazali sastanak, okupljeni zajedno na trgovima!“ – kažu iz RPBiH.

„Naš posao je promjena sistema i kompletna smjena političkih elita u Bosni i Hercegovini“ –za sam kraj poručuju iz RPBiH-a za NKP.

Podsjetimo se na protekle proteste u Sloveniji.

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal i na Facebooku

(S.Sakić /NKP kalesijski.com)

PODIJELI

1 komentar

Comments are closed.