PODIJELI

Sjevernositočni dio BiH proteklih godina je iznjedrio mnoštvo fudbalera koji su zaigrali za velike bh. klubove, ali i u klubovima van granica naše BiH. Općina Kalesija je rasadnik fudbalskih talenata, a Miralem Pjanić je svijetom pronio ime ovoga grada i općine.
Zahvaljujući Elvisu Hodžiću, čovjeku koji živi i radi u njemačkom gradu Ulmu, mladi fudbaleri iz općine Kalesija će u januaru 2014. godine učestvovati na prestižnom malonogometnom turniru, zajedno sa ekipama kao što su Bayern Munchen, Schalke 04, Stuttgart, Luzern, Millwal (Engleska), Hajduk Split, Mariboror…
mladi fudbaleri sloga - respect

Elvis Hodžić, inače iz Tojšića kod Kalesije, je imao želju da na ovakvom turniru dovede ekipu iz BiH, a iako je mogao pozvati neku od renomiranih bh. ekipa, Hodžić je odlučio pružiti priliku najmlađim fudbalerima sa područja općine Kalesija.
Ekipe koje učestvuju na ovom turniru su veoma kvalitetne, pa je Hodžić u razgovoru sa dugogodišnjim prijateljem Mensurom Šmigalovićem došao na ideju da Općinu predstavlja jedna ekipa koju će činiti najbolji mladi igrači iz FK Sloga Tojšići i ŠF Respect Kalesija.

“Uz mlade trenere, Saida Šmigalovića i Adema Požegića, mladi igrači su u punom trenažnom procesu. Izabrat ćemo najbolje mlade fudbalere koji će moći suprostaviti se vršnjacima iz poznatijh europskih ekipa, koji iza sebe imaju već veliki broj jakih utakmica” – govori za NKP.ba, Mensur Šmigalović.

bayern mlada ekipa
“Internationales U13 Hallenturnier in Mundenrkingen”
 se igra uz veoma zanimljiva pravila. Utakmice ovoga turnira traju od 10 do 12 minuta, igraju 5+1 igrač sa ograđenim igralištem (bez auta), a igra se po sistemu svako sa svakim.
Na ovom turniru, koji ima veliku tradiciju, učestvovali su danas  veoma poznaati fudbaleri,  kao sto su Marko Marin, Marko Reus, Tomas Muller i drugi.

“Ovo je velika prilika za naše mlade igrače da pokažu šta znaju i da steknu iskustvo koje će im sigurno korisiti u narednim godinama.  Našim mladim fudbalerima se ne ukazuje ovakva prilika često, pa stoga dugujemo veliku zahvalnost našem prijatelju Elvisu Hodžiću, koji je birao srcem, i dao veliku šansu našim dječacima. Na turniru igramo 11. i 12. januara 2014. godine. Prije turnira je dogovorena prijateljska utakmica sa  vršnjacima TSV Erbach, u kojoj će naši fudbaleri imati priliku da se naviknu na specifična pravila ovoga turnira” – govori Mensur Šmigalović.

Pogledajte VIDEO  kako je to izgledalo u januaru 2013. godine

Ko zna, možda za nekoliko godina budemo pisali o nekom mladom igraču iz općine Kalesija, čija je fudbalska priča krenula upravo na ovom turniru.

S.S.
(NKP.ba)

PODIJELI