Najmlađi vijećnik u OV Kalesija pisao načelniku: Šta ste uradili kako bi...

Najmlađi vijećnik u OV Kalesija pisao načelniku: Šta ste uradili kako bi “natjerali” Direkciju cesta da završe započete radove na putu Kalesija-Živinice (pista)

1478
0
SHARE

Najmlađi vijećnik u OV Kalesija, Armin Karić, je danas na protokol Općine Kalesija predao Dopis u vezi rekonstrukcije dijela regionalne cesre R-649 Živinice – Međaš u mjestu Vukovije Gornje, tzv. Pista
Dopis je predat danas (utorak, 22.januara 2019.), a adresiran je na općinskog načelnika, Seada Džafića .

U nastavku pogledajte kompletan Dopis…

  • Predmet: Dopis u vezi rekonstrukcije dijela regionalne ceste R-469 Živinice – Međaš u mjestu Vukovije Gornje, tzv. Pista

Poštovani načelniče,
Obraćam Vam se ovim dopisom kako bih Vam skrenuo pažnju na rekonstrukciju dijela regionalne ceste R-469 Živinice – Međaš u mjestu Vukovije Gornje, tzv. Pista.

Obzirom da se na stranici općine Kalesija nalazi službeno saopćenje Općine i Općinskog načelnika, od 07.04.2017 godine, a u kojem je nakon sastanka općinskog načelnika gosp. Seada Džafića i direktora regionalne direkcije cesta TK-a gosp. Agana Delibajrića istaknuto da će u 2017. Godini doći do radova na rehabilitaciji asfalta i uređenju autobuskih stajališta na „pisti“ u Vukovijama Gornjim, a već u 2018. Godini da će doći do ugradnje novog asfaltnog sloja na ovoj dionici puta, pitam Vas šta ste učinili kako bi „natjerali“ Direkciju cesta da što prije i što hitnije završi gore navedene radove.

Nažalost, zbog „skidanja“ asfaltnog sloja prije zime i snijega, građani općine Kalesija i svi oni koji prolaze ovom dionicom puta trpe kolektivnu štetu na svojim vozilima. Pored ugroženosti vozila i vozača, u velikoj mjeri su ugroženi i pješaci koji svakodnevno pješače ovom dionicom puta.

Iz tog razloga, pozivam Vas da uputite dopise kantonalnoj direkciji cesta kako bi građanima općine Kalesija nadoknadili štetu koju su pretrpili ove zime, a sve zbog bahatog i neodgovornog ponašanja predstavnika Direkcije cesta TK-a. Napominjem Vas da je Direkcija cesta u 2018. Godini podigla kredit u visini od 20 miliona konvertibilnih maraka, te sam siguran, da su, uz „domaćinski“ odnos prema poslu mogli završiti dionicu Piste i prije zime. Ukoliko zaista nisu mogli završiti navedene radove prije zime, smatram da su skidanje asfaltnog sloja trebali izvršiti tek na proljeće, kako građani naše Općine i svi oni koji prolaze tom dionicom puta ne bi morali voziti po neuslovnom kolovozu već nekoliko mjeseci.

Također, pozivam Vas da obavite razgovor sa Vašim pomoćnicima te da poduzmete sve zakonom neophodne mjere, te u krajnjem slučaju, ako se procijeni da je to potrebno, pozivam Vas da tužite Direkciju cesta TK-a za nadoknadu štete građanima Kalesije.
Također, pozivam Vas da raspravu o ovome pokrenete i na subotnjoj, dvadesetoj redovnoj, sjednici Općinskog vijeća Kalesija.

U prilogu ovog dopisa, dostavljam Vam screenshot stranice Općine Kalesija.

U nadi da ćemo svi zajedno iznaći najbolje moguće rješenje,
Srdačno Vas selamim.

S poštovanjem,
U Kalesiji 22.01.2019 godine.
Armin Karić
Vijećnik u OV Kalesija

(NKP.ba)