Nakon dvije ostavke u mjesec dana imenovana nova V.D. DIREKTORICA kalesijskog...

Nakon dvije ostavke u mjesec dana imenovana nova V.D. DIREKTORICA kalesijskog Doma zdravlja, dr. Jadranka Osmanović

1626
0
SHARE

Nakon što su kratkom periodu od mjesec dana dva uposlenika JZU DOM ZDRAVLJA Kalesija podnijeli ostavke na mjesto V.D. (vršilac dužnosti) DIREKTORA, prvo Ahmet Tuzlak a zatim i Esad Alibašić, produbljena je kriza u ovoj ustanovi, koja već odavno nema stalnog direktora nego se umjesto mandatakog perioda imenuju vršioci dužnosti direktora na 3 ili 6 mjeseci.

Osnivač JZU Dom zdravlja Kalesija je OV Kalesija, i direktori se postavljaju od strane političkih stranaka koje participiraju u vlasti.
Pozicija direktora DZ Kalesija je pripala SDA-u, koji za manje od godinu dana delegiraju već 4. (četvrtu) osobu Upravnom odboru.

  • Upravni odbor je danas (petak, 18.02.2022) potvrdio imenovanje dr. Jadranka Osmanović za novu v.d. direktoricu, koja će poziciju direktora obnašati od početka naredne sedmice.
    Vjerovatno je još bolje pitanje – do kada!?

Jadranka Osmanović, Primarijus doktor specijalista urgentne medicine, je dugogodišnji uposlenik kalesijskog Doma zdravlja.
Iako joj je do odlaska u penziju ostalo veoma malo prihvatila je ovu odgovornu poziciju u najgorem periodu.

Uposlenici, a još više građani, očekuju da će ona konačno započeti rješavanje niza nagomilanih problema.

Mnogi vjeruju da je za to sposobna, i za nadati se da u tome neće biti ometana od strane političkih “glavešina” koji obično nove direktore dočekaju sa spiskom budućih uposlenika, što je, nezvanično, razlog neopozivih ostavki od strane dva prethodnika, Ahmeta Tuzlaka i Esada Alibašića.

(NKP.ba)