PODIJELI

OK Bosna Kalesija je prošle sezone obezbijedio plasman, odnosno povratak, u elitni razred bh. odbojke.
Dešavanja između dvije sezone, kao i početak sezone, nisu bili u skladu sa očekivanjima u klubu i od strane ljubitelja odbojke u Kalesiji.

Najveći udarac za klub je svakako bila odluka Odbojkaškog saveza BiH da se utakmice neće igrati u fiskulturnoj sali u Kalesiji, gdje svoje domaće utakmice ovaj klub igra više od dvije decenije. Zbog neispunjenih uslova u vezi dimenzija sale, u klubu su morali pronaći novu dvoranu. Između komšijskih općina; Tuzla, Živinice i Sapna, koje posjeduju uslove za igranje utakmica PL, uprava kluba se odlučila za Sapnu, koja je nedavno dobila novu sportsku dvoranu.

Nakon što su relativno kasno počeli sa pripremama za PL sezonu 2018/2019, i to bez pojačanja, pa čak i gubitak libera sa reprezentivnim iskustvom, Damira Mehmedovića, OK Bosna u sezonu ulazi u lošijoj formi nego li su igrali Superligu FBIH.
Sezona je startala porazom u Kup takmičenju FBiH na gostovanju u Kaknju, a zatim porazom na prvoj ligaškoj utakmici kod OK Borac Banja Luka.
Jučer (subota, 13.oktobar) Bosna je u Sapni bila domaćin 2.ligaške utakmice protiv HOK Domaljevac.
Uz solidnu posjetu ljubitelja odbojke iz Kalesije, “domaća” ekipa je pružila veoma blijedu partiju, pa su gosti bez većih problema slavili rezultatom 0:3.
Utakmica je otkrila brojne nedostatke u igri kalesijske ekipe, koji svakako ne mogu proći u najvišem rangu bh. odbojke.

Dan nakon utakmice 2. kola ostavku na mjesto predsjednika kluba je podnio Adnan Karić.

“Nakon dva neočekivana poraza na startu sezone, iz moralnoj razloga podnosim ostavku na mjesto predsjednika OK Bosna Kalesija. Posloje veoma lošeg starta sezone osjećam se odgovornim za rezultate, kao i stanje u kojem se klub nalazi.
Zajedno sa Edinom Glogićem, potpredsjednikom kluba, napravio sam najbolje uslove za rad ovog kluba u njegovoj historiji, međutim to nije bilo dovoljno da bi ovaj klub zauzeo mjesto koje mu pripada u Premijer ligi BiH.
Zbog moje porodične tragedije koja me zadesila pripreme kluba nisu počele na vrijeme. Također, zbog istog razloga nisam bio dovoljno prisutan na samim treninzima i pripremama igrača, tako da svu odgovornost za rezultat preuzimam na sebe, a kao ozbiljan i odgovoran čovjek smatram da su ovom klubu neophodne promjene koje će u svakom slučaju donijeti mnogo bolje.
Posebno se zahvaljujem čovjeku koji je jedno veliko osvježenje za odbojkaski sport i koji je uveliko zaslužan za prošlogodišnji rezultat, našem uglednom građaninu Edinu Glogicu.
Naravno veliku zahvalnost nasem načelniku Seadu Dzafiću koji je bio velika podršja ovom klubu i bez cije pomoći ne bi napravili rezultat koji nas je odveo u Premijer Ligu BiH.
Hvala svim ljudima koji su pomogli i pomažu ovom klubu, kao i našim kalesijskim elektronskim medijima koji su davali podršku klubu” – rekao je Adnan Karić.

  • Za ponedjeljak (15.10.2018.), u 19.00 sati u prostorijama MZ Centar Kalesija, Karić je zakazao Skupštinu kluba.
    Na Skupštini se pozvaju svi simpatizeri ovoga kluba koji žele učestbovati u promjenama koje su potrebne ovom klubu.

(NKP.ba)

PODIJELI