PODIJELI

Iako je najavljeno da će se superfinale regionalnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” održati u Zetri 13. jula, taj datum je i zvanično promijenjen i pomjeren za 15. juli.

Kako prenosi srbijanski Blic, Grand produkcija je saopćila da će se superfinale nesmetano održati u Sarajevu, ali dva dana kasnije.

“U interesu dobrih međunacionalnih odnosa, u cilju afirmacije muzike i podrške mladim i talentlvanim ljudima čelnici Grand produkcije, kao i čelnici grada Sarajeva došli su do zajedničke odluke da se finale Zvezde Granda zakazano za 13. pomjeri za dva dana i nesmetano odrzi 15. jula u Zetri. Do ove odluke došli smo nakon što su se razmotrili svi uslovi, koji garantuju bezbjednost svih učesnika, ali i posjetioca muzičkog spektakla, koji će se održati u bosanskoj prijestolnici. Grand produkcija napominjena da je naš jedini interes muzika, koja ne poznaje granice, nacionalnu i vjersku pripadnost, te nas shodno tome raduje superfinale, koje će se održati u Sarajevu. Obavještavamo sve one koji su karte već kupili da će iste važiti i u petak 15. jula kada ćemo svi zajedno dobiti pobjednika i slaviti ljubav i muziku, što je nas jedini cilj. Tako je bilo u Beogradu, tako je bilo u Skoplju, istom se nadamo i radujemo i u Sarajevu”, kažu iz Granda.

Podsjećamo, nakon što je objavljeno da će finale najvećeg regionalnog muzičkog takmičenja “Zvezda Granda” biti održano 13. jula u sarajevskoj dvorani “Zetra”, u glavnom gradu BiH osvanuo je plakat kojim se negoduje zbog termina održavanja ovog muzičkog događaja.

“Srebrenica 11. juli, Zvezde Granda 13. juli. Bruka! Bruka!”, stoji na plakatu na mostu Ćumurija.

(NKP.ba)

PODIJELI