PODIJELI

Nakon jednomjesečne pauze, narenog vikenda nastavlja se odbojkaško prvenstvo u Superligi FBiH „Sjever“. Odbojkaši kalesijske Bosne će ugostiti Galeba iz Brčkog, u subotu, 01.februara u dvorani MSŠ Kalesija, sa početkom u 19 sati. 

Bosna u završnicu prvenstva ulazi sa liderske pozicije i 28 bodova, dok je Galeb na začelju tabele sa samo 3 osvojena boda. 

Nakon utakmice protiv Galeba odbojkaši Bosne će biti slobodni u posljednjem kolu. 

Prema propozicijama takmičenja u Superligi FBiH, poslije završenog ligaškog dijela takmičenja igrat će se Liga za prvaka. Pobjednik ove Lige će obezbijediti plasman u „Premijer“ ligu BiH. 

U Ligi za prvaka nastupit će 6 ekipa, po tri najbolje iz grupe sjever (na osnovu trenutnog plasmana: Bosna Kalesija, Gradina Herceg Srebrenik i 7 Lukavac)  i jug (trenutno: Olovo, Ilijaš i Ilidža) igraju ligu za prvaka po dvostrukom bod sistemu svako sa svakim. 

Prvoplasirane ekipe u ligu za prvaka ulaze sa 3 boda, drugoplasirane sa 2  i po 1 bod trećeplasirane ekipe iz grupa jug i sjever. 

Klub koji na kraju doigravanja za prvaka prvenstva bude najbolje plasiran osvajit će prvo mjesto i obezbijedit će plasman u „Premijer“ ligu BiH. 

Ekipe koje budu plasirane od 4-7 mjesta igraju za plasman po dvije utakmice (domaća i gostujuća).4 sa 4. 5 sa 5 . itd. Na kraju će se objaviti konačna tabela. 

(Radio Feral/ NKP.ba)

PODIJELI