Napad na stadionu kod Živinica: Povampireni huligani tukli sudije, nisu poštedjeli ni...

Napad na stadionu kod Živinica: Povampireni huligani tukli sudije, nisu poštedjeli ni damu

2784
0
SHARE

Sramotan incident dogodio se u nedjelju u Bašigovcima kod Živinica na meču Druge lige Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona između domaće Budućnosti i Rudara iz Bukinja.

Susret je prekinut u 88. minuti kada su gosti postigli drugi gol i riješili pitanje pobjednika (0:2), što je u zapisniku zabilježio delegat meča.

Na teren je ušlo 20- ak navijača koji su napali pomoćnog sudiju Muamera Tupajića iz Kalesije. Njemu su u Domu zdravlja u Živinicama konstatovane lakše povrede glave i grudnog koša.

Poslije toga povampireni huligani krenuli su u obračun s glavnim arbitrom Almirom Karićem iz Srebrenika, a nije pošteđena ni sutkinja iz Lukavca Amina Džibrić koja je udarena nogom.

Tu nije bio kraj. Napadnut je i delegat Adel Avdić iz Lukavca koji je na intervenciju pozvao živiničku policiju, zbog čega su mu huligani pokušali oduzeti telefon.

Policija je djelomično smirila situaciju, a prilikom izlaska sa stadiona službena lica napadnuta su od NN osobe. Tada je sutkinja Džibrić udarena bokserom u nos. Sudijska trojka s delegatom pod pratnjom policije ispraćena je iz Živinica, a buran dan završen je u UKC-u Tuzla na snimanju povreda.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkadir.legendy%2Fvideos%2F189475923121786%2F&show_text=true&width=267&t=0

(Faktor / NKP.ba)