PODIJELI

Nakon što je dosadašnji predsjednik Povjereništva Gradske organizacije Narod i Pravda Tuzla, Azur Korlatović, podnio ostavku iz ličnih razloga, Predsjedništvo Naroda i Pravde BiH je, imenovalo novo Povjereništvo u Tuzli od devet članova, a kojim predsjedava Sabahudin Imamović, dipl.pravnik. Imamović je ranije bio i predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla i vijećnik u prošlom sazivu GV Tuzla.

Pored njega u povjereništvo su imenovani: Mirza Malkočević,BA ing.sigurnosti i pomoći – potpredsjednik, Slađan Suljetović, dipl.pravnik – potpredsjednik, Azur Korlatović, trener – član, Naida Ljuma, MA sociologije – član, Suzana Ostojić, prof.engleskog jezika i književnosti– član, Senad Softić, MA farmacije – član, Dejan Ćulum, BA ekonomije – član i Kemal Smajlović, komercijalista – član.

Povjereništvo je na svojoj prvoj redovnoj sjednici, između ostalog, usvojilo i Plan aktivnosti GO NiP Tuzla za 2021. godinu, odredivši na taj način prioritete u svom radu.

Prioriteti su, prije svega, jačanje stranačke infrastrukture: formiranje mjesnih odbora, nastavak jačanja organizacije žena i mladih, širenje mreže članova kao i aktivnosti na edukaciji, informisanju i političkom obrazovanju članstva kroz seminare, radionice, okrugle stolove i sl. Zatim, aktivnosti na obilježavanju važnih datuma, organizaciji i sudjelovanju u humanitarnim, kulturnim, sportskim i drugim javnim događajima i manifestacijama.

Jedna od ključnih aktivnosti u 2021. godini je održavanje unutarstranačkih izbora.

(NKP.ba)

PODIJELI