PODIJELI

U “Ibisu” igrači Sarajeva čekaju večerašnji meč. U hotelu ni “ptičjeg mlijeka” ne fali. Ne smetaju im ni “neugodni” gosti. U hotelu je u manja grupica navijača Celtica.
Koji u hotel, zbog noćnog života ulaze dosta kasno, a pojavljuju se u hotelskom restoranu oko podneva. Nisu bučni. Naprotiv. Poštuju kućni red. Simpatično je vidjeti kako “celticovci” prave selfije s igračima Sarajeva, traže autogram, razmjene po koju u prolazu. Mersudin Ahmetović im je najzanimljiviji. Neki očito još mahmuran Škot pomislio je od Ahmetovića da je Zlatan Ibrahimović. Ništa mu nije bilo čudno što je Merso u opremi Sarajeva, što nije drzak poput Zlatana, Škot se pitao: “Otkud Ibrahimović u hotelu”, i povukao ostale navijače da se slikaju s napadačem Sarajeva i ljubimcem bordo navijača.

Puleni Husrefa Musemića raspoloženi su i spremni za okršaj na Koševu. Niko i ne pomišlja da bi se mogla ponoviti Atalanta. Naprotiv, većina je uvjerena da će se na Koševu tresti i Celticova mreža. Ispoštuju li bordo asovi sve taktičke zamisli stručnog štaba moguća su iznenađenja. Ništa nije nemoguće. Celtic jeste apsolutni favorit, ali Sarajevo nije “mačiji kašalj”.
Uz podršku tridesetak hiljada navijača bordo tim nije bez šansi. Istina Celtica i na treninzima prati više navijača nego naše premijerligaše u prvenstvu, ali puno Koševo najveći je adut Sarajeva.

(NKP.ba)

PODIJELI