PODIJELI

Ukoliko bi Bosna i Hercegovina nekada ozvaničila naziv “Apsurdistan”, Kalesija bi ispunjavala sve uslove da bude njen glavni grad.

Primjera je toliko mnogo, da bi bilo apsurdno nabrajati… ali, svakako da je to izazov za neki naredni period.

Ipak, u prazničnoj atmosferi u Kalesiji, ukrašenom “pobacanim” jeftinim svjetlucavim sijalicama po drveću, iz korpe koroziranog kamiončića, prvi čovjek Općine, kolekcionar svakoraznih priznanja, dobija hrpu novih priznanja.
Nekada “najmenadžer desetljeća” u izboru takvom kakav jeste, danas dobija priznanja od mjesnih zajednica. Ide to čak i dalje, pa su sada na red stigla i priznanja zaseoka…
U neko skorije vrijeme vjerovatno će se porodice javno, sa uokvirenim priznanjima i zahvalnicama, zahvaljivati načelniku za njegov rad.
Pa, ko zna, svaki građanin lično… onako, usputno, da bi ušao u zgradu Općine – ponesi kakvu Zahvalnicu.

Apsurd svih apsurda se dogodio danas (subota, 29.12.2018.) kada su predstavnici JP “Vodovod i kanalizacija” uručili Zahvalnicu prvom čovjeku Općine Kalesija “kao znak zahvalnosti za doprinos u radu i razvoju preduzeća”.

Građani općine Kalesija protekle godine su imali problema sa vodosnadbjevanjem više nego ikada ranije, pa je jedno ovakvno priznanje javnog preduzeća koje se o tome “brine”- APSURD SVIH APSURDA.
Ali, navedeno preduzeće je svakako jedan od lidera u apsurdima, pa je tako u glavna uzdanica preduzeća – naplata parkinga, a protekle dvije godine su glavna baza za uhljebljenje stranačkih poslušnika i(li) njihovih članova porodica.


Ali, kako da o tome znaju rukovodioci Općine Kalesija, koji, nažalost, stanuju van granica općine Kalesija…
Tako su; općinski načelnik, predsjedavajući OV, zamjenik predsjedavajućeg, kao i još nekoliko vijećnika – stalno nastanjeni u drugim gradovima/općinama.
CIPS-ova lična karta je tek formalnost.

(NKP.ba)

PODIJELI