“Nije klela majka sina što se kladi, nego što je išao da...

“Nije klela majka sina što se kladi, nego što je išao da se vadi”: Šta ćemo sa 23.675 (i još mnogo) gubitničkih listića?!

656
0
SHARE

Igraču sportske kladionice iz Teslića u nedjelju (22.februara) se posrećilo kao rijetko kome do sada. On je za ulog od 1 KM pogodio sedam parova i osvojio 23.675,00 KM.
“Nemoguć listić”, kako su ga nazvali mnogobrojni portali u BiH i regionu koji su prenijeli ovu vijest, izazvao je veliku pažnju javnosti.

Stiče se dojam da bi taj “nemogući listić” mnogima mogao biti inspiracija i motivacija kako zaraditi “novac bez motike”.
Šta je sa nekoliko hiljada listića koji su jučer bili gubitnički?! Jesu li oni nekome inspiracija da se više ne kladi?!

“Nije vijest kada pas ujede čovjeka, nego kada čovjek ujede psa”. Tako je i sa kladionicom. Normalno je da gubiš.
Vijest je kada neko dobije.

kladionica listic

Veoma mali procenat odigranih listića u sportskim kladionicama je dobitni, pa smo svjedoci da svakog mjeseca dobijemo po jednu novu kladionicu. Samo u Tuzlanskom kantonu su registrovane 333 kladionice.
Kada govorimo o kladionicama, čini se da će svaka mjesna zajednica u skorijoj budućnosti imati barem jednu kladionicu.

Nažalost, iako većina osoba koja igra sportsku kladionicu zna da su mnogo veće šanse da će izgubiti novac koji ulaže, broj “igrača” se povećava svakim danom. Jedan od najvećih problema je svakako i taj što u kladionicama borave maloljetne osobe, uprkos znaku zabrane, koji je ustvari samo radi forme. U kladionicama koje češće posjećuju inspekcije, u kojima je zabranjen ulazak maloljetnim osobama, taj posao za njih odrađuju oni stariji, koji usputno uz svoj listić uplate još jedan.
Dabome, kladionice ne žele gubiti mušterije, pa je svakome omogućeno da otvori “račun” na koji mogu položiti novac, te zaigrati ovu plemenitu vještinu u kućnoj atmosferi.

 

Kada je riječ o sportskoj kladionici, ili bilo kojoj “igri na sreću”, uvijek se govori isključivo o dobitku. Dobitnik većeg iznosa u sportskoj kladionici, ili “bingu” (koji je, usput rečeno, i zabranjen), je uvijek junak dana u gradu/mjesnoj zajednici.

Zašto nikada ne govorimo o izgubljenom novcu?!
Zapravo, govori se nekada i o tome, ali onda kada je “malo falilo”, pa uslijedi popravni. Pa još jedan. I još jedan, nakon kafe.
A onda priča sa prijateljima kako ste u posljednjoj minuti utakmice ostali bez nekoliko stotina KM.
I onda se opet “popraviš”.

A, “Nije klela majka sina što se kladi, nego što je išao da se vadi“.

 

(NKP.ba)