PODIJELI

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić boravio je danas u Tuzli gdje se sastao sa čelnim ljudima Kantonalnog odbora partije, ali i načelnicima Gradačca, Gračanice, Živinica i Lukavca, koji također dolaze iz ove stranke. Tema sastanka bili su veliki pritisci s terena, kojima su predstavnici SDP-a izloženi od svojih vlastitih članova, zbog odluke Glavnog odbora stranke da SDP ne ide u formiranje vlasti.

– Razgovarali smo o mogućnosti da se Tuzlanski kanton isključi od odluke Glavnog odbora, kojom je zabranjeno koaliranje s etnonacionalnim strankama. Također, razgovarali smo i o isključenju Damira Nikšića iz SDP-a zbog njegovog istupa tokom i nakon sjednice GO SDP-a – rekao je Bijedić.

On je dodao da velika većina članova, oko 90 posto, KO SDP-a Tuzla, ali i općinskih odbora, smatra da je apsurdna situacija pobijediti, a ne biti dio vlasti.

– Ne govorimo o vlasti radi vlasti, nego da opravdamo obećanja koja samo dali onima koji su za nas glasali – zaključio je Bijedić.

Šta će učiniti Glavni odbor SDP-a za sada nije poznato. Podsjećamo da je GO SDP-a odluku u ulasku u vlast na nivou Kantona Sarajevo donio na telefonskoj sjednici i da nije bilo klasičnog zasjedanja. Hoće li tako biti i u ovom slučaju, ostaje da vidimo.

SDP u TK, nakon izbora, ima 10 zastupničkih mandata u Skupštini TK, zahvljujući skoro 50 hiljada glasovo koje su dobili. Iz TK je došlo ukupno 37 posto svih glasova koje je dobio SDP.

(Faktor/ NKP.ba)

PODIJELI