PODIJELI

< Pratite NKP.BA na Facebooku >

  • NKP.ba Vam predstavlja Safeta Sakića, mladog aktivistu iz kalesijskog naselja Kikači.
    Riječ je o jednom od rijetkih mladih Kalesijaca koji je proteklih godina bio uključen u brojne projekte od općeg društvenog značaja…

Safet Sakić, rođen je 30.06.1993.godine u mjestu Kikači, općina Kalesija. Osnovnu školu pohađao je u Tojšićima, srednju Elektrotehničku školu u Tuzli, te stekao zvanje, Tehničar Elektoenergetike.

Od 2010. godine aktivno se bavio radom u nevladinom sektoru, bio je član upravnog odbora Organizacije mladih „OM“ Kikači do 2013., te zajedno s njima odradio veliki broj projekata vezanih za mlade.

U svom dosadašnjem radu u NVO sektoru, učešće je uzeo na brojnim seminarima, humanitarnim akcijama, projektima za mlade, i volontiranju u našoj zemlji.

Višegodišnje iskustvo u medijima u Bosni i Hercegovini.

Političku karijeru je započeo 2012. kao član Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić.
Na izborima 2012. godine je stekao iskustvo u izbornom procesu kao član biračkog odbora, na izborima 2014. godine kao posmatrač.

Kao kandidat za Općinsko vijeće Kalesija nalazi se na listi član Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić pod rednim brojem 8.

Zaista mi je drago vidjeti da se na lokalnim izborima angažovalo mnogo mladih i obrazovanih ljudi koji su moje kolege i prijatelji. Ja možda nemam sva rješenja, ali svakako ne želim ni biti dio problema.
Mislim da je vrijeme da mladima pružite šansu.
Ako ne mi mladi, ko? Ako ne sad, kad?

safet-sbb

(NKP.ba)

PODIJELI