PODIJELI

Nakon što su ljubitelji sporta, a naročito odbojke, u Kalesiji proteklih dana obradovani sa informacijom da je mladi odbojkaš Kenan Hasanović dobio poziv za okupljanje juniorske reprezentacije BiH, a zatim i Nejra Imamović za okupljanje ženske kadetske reprezentacije BiH, iz OK Bosna Kalesija stiže još jedna lijepa vijest.
Naime, poziv na okupljanje muške kadetske odbojkaške reprezentacije je stigao i za mladog Ahmeta Omerovića.

Selektor Almir Aganović se odlučio pozvati mladog Omerovića kojeg je imao priliku nedavno gledati i u Kalesiji, kada je sa svojom ekipom Kaknja igrao na turniru sa juniorskom selekcijom.

Poziv u reprezentaciju je velika čast za mladog odbojkaša, ali i za kolektiv OK Bosna Kalesija, koji je u protekloj sezoni osim titule prvaka Superlige FBiH počeo daleko aktivnije raditi sa omladinskim selekcijama, što je već dalo rezultate, a sada i pojedinačna priznanja.

Kako su za NKP.ba rekli Adnan Karić i Edin Glogić, predsjednik i potpredsjednik kluba, veoma su sretni zbog poziva, koji je priznanje mladom Omeroviću, ali i kompletnom kolektivu.
Također, kako su rekli, žale što poziv nije dobio i mladi tehničar Ensar Mešić, koji je zaslužio ovaj poziv, ali je njegova pozicija odlično pokrivena u kadetskoj reprezentaciji BiH.

Treba istaći da se Kenan Hasanović i Ahmet Omerović aktivno pripremaju za okupljanje reprezentacije kako bi se pojavili što spremniji.
U OK Bosna su se potrudili da mlaidm odbojkašima omoguće uslove, iako je sezona već odavno završena.

 

(NKP.ba)

PODIJELI