Obavještenje za građane općine Kalesija: Nova radna akcija u četvrtak!

Obavještenje za građane općine Kalesija: Nova radna akcija u četvrtak!

369
0
SHARE

U ponedjeljak uspješno odrađana radna akcija u MZ Kikači, kojoj se odazvalo više od stotinu Kalesijaca.
POGLEDAJTE
Položili smo ispit solidarnosti: Više od stotinu Kalesijaca spašavalo kuće u Kikačima (FOTO)

radna akcija k 1

Nakon što je kanalisano nekoliko klizišta, te doslovno rasklopljeno nekoliko kuća, situacija u Kikačima je i dalje alarmantna.
Situacija se mijenja iz sata u sat, a i tokom proteklog dana došlo je do novih pomjeranja tla. Klizišta i dalje napreduju te prijete kućama, dok su mještani u stalnoj dežuri pored svojih kuća.
Kako je rekao imam džemata Kikači, u zaseoku Kundakovići u utorak je stradala još jedna kuća, a situacija je kritična u blizini još  nekoliko kuća.

Kako nam je potvrdio Muharem ef. Mešanović, inicijator i koordinator radne akcije, u četvrtak (22.5.) će ponovo biti potreban veći broj volontera na čišćenju i saniranju posljedica klizišta u nekoliko zaseoka MZ Kikači.

Prevoz je organizovan ispred džamija u; Prnjavoru, Memićima, G.Kalesiji, G.Rainici, D.Rainci, Međaš, G.Vukovije, D.Vukovije… Okupljanje je u 8.00h.
Iz Šehera će nekoliko osoba na teren u naselje Brda, gdje će “rasklopiti” kuću koju je klizište skoro uništilo.

Ukoliko bude još zaintresovanih građana za radnu akciju u Kikačima, grupa od najmanje 4 osobe, prevoz će im biti obezbjeđen, a potrebno je da se jave Muharem ef. Mešanoviću, 061/058-067.

Volonterima će biti obezbjeđen i skroman ručak.

Volonteri sa sobom treba da ponesu čizme i rukavice, a ukoliko su u mogućnosti i nešto od alata.

 

*********

— Putem www.NKP.ba, kao i putem naše Facebook stranice obavještavat ćemo građane o stanju u kritičnim naseljima, kao i o potrebama njenih mještana.

(NKP.ba)