PODIJELI

izletisteObilježavanje 1. maja u Tuzlanskom kantonu je proteklo bez većih incidenata.
Na većim i poznatijim izletištima, kao što su Zlača i Mačkovac, te druga manja okupljališta, bila je izuzetno velika posjeta građana.

Osam puta je narušen javni red i mir ali bez težih oblika. Odsustvo iz kuća i stanova, pojedinci su iskoristili kao priliku za imovinske delikte te su tako zabilježene četiri teške krađe, jedno razbojništvo, a pored toga i jedno nasilničko ponašanje, jedno nanošenje lakših tjelesnih povreda, dva slučaja oštećenja tuđe stvari i jedan slučaj porodičnog nasilja.

Kada je u pitanju stanje u saobraćaju, pripadnici policije i juče i danas, u nekoliko saobraćajnih patrola, kontrolišu vozače u TK.
U protekla 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća, jedna osoba teško je povrijeđena, dvije lakše, dok se za tri osobe ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Pripadnici policije zabilježili su još 20 “ostalih intervencija” među kojima su i dva samoubistva, prenosi RTV Slon.
Kada se sve uzme u obzir ovog prvog maja zabilježen je manji broj krivičnih djela u odnosu na prvi maj prošle godine.

Službe hitne medicinske pomoći su imale veći broj intervencija, naročito u večenjim sahatima kada su počeli prstizati građani koji su, najvećim dijelom zbog stanja alkoholiziranosti, žalili na gastro-intestinalne probleme te povišenu tjelesnu temperaturu, najvjerovatnije zbog pretjeranog izlaganja suncu. Klasičnog oblika trovanja hranom nije bilo.

(NKP kalesijski.com)

 

PODIJELI