Od repera do hafiza Kur’ana: Edin Hamzić 2010. naučio arapsko pismo, a...

Od repera do hafiza Kur’ana: Edin Hamzić 2010. naučio arapsko pismo, a 2014. već naučio cijeli Kur’an

409
0
SHARE

edin hamzic maglaj hafiz reper 1

Edin Hamzić iz Maglaja, koji je u decembru 2014. godine postao hafiz Kur’ana, je prije nekoliko godina bio muzičar, reper.
Da se ozbiljno bavio ovom vrstom muzike govori i podatak da je snimio i album.

Posebno je zanimljivo da je hafiz Edin Hamzić naučio arapsko pismo (sufaru) tek 2010. godine, a nepune četiri godine nakon toga je naučio cijeli Kur’an napamet.

“Kur’an je moja najveća ljubav. Imao sam u prošlosti mnogo hobija i interesovanja, ali Kur’an ih je sve nadmašio u mom srcu. Družeći se s Časnom Knjigom, našao sam smiraj i sreću koja mi je često nedostajala, i s svakim ajetom sam se osjetio jačim i čišćim. Nakon polaganja hifza, preostaje časna dužnost redovnog učenja i obnavljanja naučenog, a svakako i primjene u životu” – govori Hamzić.

edin hamzic maglaj hafiz reper 2

Ovaj mladić studira arapski i perzijski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a kaže kako u početku nije imao nijet naučiti Kur’an napamet, ali vremenom se u njemu rodila želja da postane hafiz.
Priznaje da je, kao i brojni mladi, prošao “proces traženja”.

Pored naučenog cijelog Kur’ana napamet, ovaj mladić je aktivan na društvenom i vjerskom planu, a govori više i nekoliko stranih jezika.

.
(NKP.ba)