PODIJELI

Općinski sud u Tuzli odbio je prijedlog Tužilaštva TK da uhapšenom policajacu T.O. pripadniku MUP-a TK odredi jednomjesečni pritvor, piše Patria.

Tužilaštvo TK jučer je zatražilo pritvor od mjesec dana za policajca T.O. koji je lišen slobode zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi”. Sud je odredio mjere zabrane kontaktiranje sa još pet policijskih službenika koji treba da se saslušaju.

Opštinski sud Tuzla danas je donio odluku. Advokatica Tatjana Savić potvrdila je za Patriju da je T.O. ušten da s ebrani sa slobode. 

Podsjećamo, policajac je uhapšen tri dana nakon što je on lišio slobode Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira. 

Tatjana Savić, advokatica uhapšenog policajca koji je u službi bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana jučer je kazala da je Tužilaštvo TK flagrantno prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja  da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci nasilnici.

„To nije tačno ako pročitate iskaz osumnjičenog kao i iskaz drugog policajca. Da je situacija obrnuta i da je odbrana na ovakav način komentarisala svjedoka Tužilaštvo bi odmah pokrenulo postupak zbog utjecaja na svjedoka i tražilo pritvor“, ističe Savić.

(NAP/ NKP.ba)

PODIJELI