PODIJELI

Nakon jednomjesečne pauze, u subotu (01.02.2020.) nastavljeno je odbojkaško prvenstvo u Superligi FBiH „Sjever“. Odbojkaši kalesijske Bosne su ugostiti ekipu Galeb iz Brčkog.

Kalesijska u završnicu prvenstva je ušla sa liderske pozicije uz 28 bodova na kontu, dok je Galeb na začelju tabele sa samo 3 osvojena boda.

Ulogu favorita domaći odbojkaši su opravdali, te upisali sigurnu pobjedu rezultatom 3:0 u setovima.

Bosna je u pauzi sačuvala igrački kadar, te su se pojačali sa Irfanom Kovačevićem, koji se nakon polusezone u tuzlanskoj Slobodi vratio u ekipu sa kojom je igrao Premijer ligu, i koja ima ambicije da i naredne sezone ponovo igra u elitnom razredu bh.odbojke.

–OK BOSNA KALESIJA U SEZONI 2019/2020–

ENSAR MEŠIĆ (KAPITEN), JASMIN POŽEGIĆ, MIRNES IDRIZOVIĆ, MILAN BORŠNER, MENSUR ALIĆ, DAMIR MEHMEDOVIĆ, ARNEL IMAMOVIĆ, AHMET OMEROVIĆ, IRFAN KOVAČEVIĆ, VEHID HASANOVIĆ, BAKIR ZULIĆ, KENAN HASANOVIĆ, MEHO HUSEJNOVIĆ, ABDULKADIR ALIĆ, NADIR MUJKIĆ, FERID SOFTIĆ, MUHAMED SULJKANOVIĆ, ANES HODŽIĆ, MUHAMED HADŽIĆ, AMAR BARČIĆ
TRENER: EDIN GLOGIĆ

*****
Nakon utakmice protiv Galeba odbojkaši Bosne će biti slobodni u posljednjem kolu.

Prema propozicijama takmičenja u Superligi FBiH, poslije završenog ligaškog dijela takmičenja igrat će se Liga za prvaka. Pobjednik ove Lige će obezbijediti plasman u „Premijer“ ligu BiH.

U Ligi za prvaka nastupit će 6 ekipa, po tri najbolje iz grupe sjever (na osnovu trenutnog plasmana: Bosna Kalesija, Gradina Herceg Srebrenik i 7 Lukavac) i jug (trenutno: Olovo, Ilijaš i Ilidža) igraju ligu za prvaka po dvostrukom bod sistemu svako sa svakim.

(NKP.ba)

PODIJELI