PODIJELI

U nedjelju, dan nakon poraza na “domaćem” terenu u Sapni, predsjednik OK Bosna Kalesija je dao svoju poziciju na raspolaganje, te je zakazana sjednica Skupštine kluba.

Sinoć (ponedjeljak, 15.10.2018.) održana je Skupština, koja je bila otvorena za javnost, na kojoj su prisustvovali predsjednik Adnan Karić, potpredsjednik Edin Glogić, svi igrači kluba, te samo nekolicina građana Kalesije među kojima su bila dva vijećnika, neki od bivših odbojkaša, te predstavnik NKP.ba.

Nakon što je Karić iznio razloge svoje odluke da svoju poziciju predsjednika daje na raspolaganje, u ime igrača se obratio kapiten Mirnes Idrizović, koji je rekao da su igrači nakon saznanja da predsjednik želi napustiti klub održali svoj sastanak, te donijeli jednoglasnu odluku da to ne žele, pa čak da bi se povukli i neki od igrača iz kluba. Dodao je da su igrači saznali da bi se povlačenjem predsjednika Karića povukao i potpredsjednik Glogić, te su konstatovali da klub ne bi mogao izgurati ovu sezonu bez njih, kao zaslužnog dvojca za rezultat iz prošle sezone, ali i za obezbjeđivanje uslova za nastup u Premijer ligi BiH u sezoni 2018/19.

Na Skupštini se pojavila inicijativa jednog od vijećnika da se OK Bosna Kalesija, zajedno sa FK Bosna Kalesija i FK Sloga Tojšići, proglase “povlaštenima” u odnosu na ostale sportske kolektive, te su pozvati predstavnici ovih klubova da zajedno “izvrše pritisak” na općinske organe.

Nakon diskusija, u kojima su iznešeni problemi u radu kluba, prije svega zbog igranja domaćih utakmica u Sapni, ali i propusta oko nedovođenja pojačanja koja su potrebna za elitni razred bh. odbojke, a prije svega je potencirano da klubovi u PL BiH raspolažu sa “astronomskim” budžetima u odnosu na ono sa čim raspolaže OK Bosna Kalesija.

Nakon što se ponuđena ostavka dala na glasanje, jednoglasnom odlukom nije prihvaćena, pa je Adnan Karić zajedno sa Edinom Glogićem ostao na čelu kluba.
U obraćanju nakon toga Karić je rekao da će već sutra početi sa novim “režimom” u klubu, da će se neke stvari itekako promjeniti, ali i da će učiniti sve da dovedu igračka pojačanja za nastavak sezone, bez kojih, ocjena je većine, ne bi uspjeli obezbijediti ostanak u PL.

Narednu utakmicu odbojkaši kalesijskog kluba igraju već u petak (19.oktobra) kada gostuju kod ekipe OK Gacko.
Do kraja ove godine će se odigrati ukupno još 10 utakmica, pa najavljene promjene sa Skupštine moraju što hitnije doći dorealizacije.

(NKP.ba)

PODIJELI