PODIJELI

Odbojkašice iz Kalesije su danas (subota, 20.06.2020.) u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija odugrale prvu utakmicu doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH.
Podsjećamo, ekipa ŽOK Bosna Kalesija je prije prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa bila na prvoj poziciji Superlige FBiH “Sjever”, dok je ekipa ŽOK Igman Ilidža bila prvoplasirana u grupi “Jug”.
Odlukom OS FBiH, ove dvije ekipe razigravaju za prvaka, koji će naredne sezone nastupati u elitnom razred bh. ženske odbojke.

ŽOK Bosna Kalesija – ŽOK Igman Ilidža 1:3 
(20:25; 18:25; 25:23; 21:25)

Prva dva seta su pripala gošćama, a domaće odbojkašice su izgledale veoma konfuzno, a najslabiji segment igre je bio prijem servisa.
U prvom dijelu trećeg seta je bila izjednačena igra, da bi Bosna sredinom seta napravila seriju 8:0 na servisu i otišla na, činilo se, nedostižnu prednost. Ipak gošće se vraćaju, a rezultatski uzbidljiv set odlazi na stranu domaćih odbojkašica, ponovo zahvaljujući servisu. 
Četvrti set je pružio možda i najbolju odbojku, ali su odbojkašice Igmana tokom cijelog seta imale blagu rezultatsku prednost, koju su sačuvali do kraja.

Odbojkašice Bosne će za 7 dana igrati uzvratnu utakmicu na Ilidži.
Ipak, treba biti realan i konstativati da se treba desiti pravo sportsko čudo da odbojkašice iz Kalesije izbore plasman u PL BiH.

(NKP.ba)

PODIJELI