PODIJELI

U nedjelju (09.02.2020.) u Raincima Donjim je održan I Memorijalni turnir u stonom tenisu – rahmetli Salkić Mirnes.
Turnir je održan u prostorijama “Centra za rekreiranje” u Raincima Donjim.
Na turniru su mogli učestvovati svi zainteresirani rekreatici, pa je odlična organizacija i promocija privukla veliki broj takmičara, kako zbog takničarskog dijela tako i zbog druženja i sjećanja na rahmetli Salkić Mirnesa.

Veliki broj okupljenih komšija i prijatelja Mirnesa Salkića, ali i gostiju iz drugih dijelova općine Kalesija, su uživali u predivnom druženju, koje je počelo učenjem Fatihe.
U takmičarskom dijelu je učestovao veliki broj takmičara svih starosnih dobi, pa će i sami organiztori za naredni turnir vjerovatno napraviti i takmičenja po kategorijama.

Najbolji stonoteniser prvog Memorijala je Ramil Salkić, koji je mnogo vremena provodio sa rahmetli Mirnesom.
Drugo mjesto je pripalo Fejzudinu Ferhatbegoviću, dok je treće mjesto zauzeo Mersudin Hasanović.

Mirnes Salkić je preminuo prošle godine, u 35. godini života.
Iznenada je obolio od karcinoma gušterače, te nakon 6 mjeseci borbe je preminuo, 13.06.2019.
Bio je aktivista u mnogobrojnim akcijama društvenog, sportskog i humanitarnog karaktera, kao i ljubitelj sporta, pogotovo košarke i stonog tenisa.

Turnir u čast Salkić Mirnesa je održan u “Centru za rekreiranje” u Raincima Donjim, koje je nedavno pokrenula grupa mladih entuzijasta iz ovog kalesijskog naselja.

Bez političkog ili nekog drugog oslonca, mladi su svojim angažmanom i uz pomoć mještana i dijaspore opremili, uredili i “oživili” prostorije u kojima se redovno okupljaju sa raznim sadržajima.

Stonoteniski turnir je jedna u nizu akcija omladinaca, ali svakako nešto što mnogo znači za korisnike zajedničkih prostorija, te je uz veliki odziv, kako mještana Rainaca Donjih, tako i ostalih takmičara sa područja općine Kalesija, opravdalo očekivanja.

Organizatori najavljuju da sjećanje na rahmetli Mirnesa Salkića neće prestati sa ovim turnirom, ali da smatraju da je Memorijal u njegove ime prilikom otvaranja Centra najbolja poruka koliko im je značio.
Cilj im je da Memorijal preraste u tradiciju, kao i da se isti održavaju na godišnjicu njegove smrti, ili u nekom drugom periodu godine kada mogu okupiti veliki broj gostiju, te ne isključuju da organiziraji i turnir na otvorenom na sportskom poligonu u Raincima Donjim.

(NKP.ba)

PODIJELI