PODIJELI

AKOL LIGA WWWU nedjelju (14.juna) odigrano je treće kolo AKOL lige, koje je obilovalo fanastičnim utakmicama.
Doduše, počelo je prilično mučno za Memiće koji su izgubili sa 39 poena razlike, dok su talenti izjednačili rekord sa najviše postignutih koševa, koji je prošle sezone postavio Neon. Naime, zabili su ukupno 69 poena i zauzeli prvu poziciju koju dijele sa Cezamom i Jalom.
A sam Neon je, uprkos nedostatku igrača, porazio favorizovane Živinice dok su Vukovije u posljednjoj minuti preokrenule rezultat i pobijedile Miljanovce.

Rezultati 3.kola:
Talenti – Memići 68:29
Jala – Naselje 48:35
Neon – Živinice 41:39
Orlando – Cezam 23:40
Miljanovci – Vukovije 40:43
(Igra se 2 x 15 minuta, bez zaustavljanja vremena)
Sve o AKOL ligi možete pogledati na www.AKOLBASKET.com.

AKOL III  propali talenti
KATASTROFA MEMIĆA

Damir Beganović je zabio 16 poena što je bilo premalo čak i za častan poraz memića u sudaru sa Talentima koji su im ubacili 69 poena. Što ne treba da čudi, jer su momci iz Tuzle na kraju utakmice imali čak četiri igrača sa dvocifrenim brojem koševa.
Po 17 poena su zabili vedran Alić i Emir Ovčina dok su Hodžić i Grabičanin ubacili 15 odnosno 11 poena. Što je bilo dovoljno za izjednačenje rekorda koji je u prošloj sezoni postavio Neon.
Ovom pobjedom, talenti su zauzeli prvu poziciju zajedno sa Cezamom i Jalom dok su Memiće zakucali za dno tabele. Njima takođe predstoji teška utakmica u narednom kolu kada će snage odmjeriti sa Neonom dok će Talenti pokušati iznenaditi Vukovije.

III AKOL jala
TUZLANSKI DERBI NIJE OPRAVDAO OČEKIVANJA

Iako smo mnogo očekivali od sudara teškaša poput Jale i Naselja, utakmica ipak nije opravdala očekivanja. Jala je krenula snažno i prvo poluvrijeme bez milosti punila koš komšija iz Tuzle.
Aleksandar Josić je ponovo odigrao simultanku i završio utakmicu sa 16 poena na kontu. Mehmedović u Husanović su dodali po 8 koševa a odlično su skakali Mahmutbegović i Kurtić sa po 7 uhvaćenih lopti. Naselje je ponovo oskudijevalo igračima pa su rezultatsku neizvjesnost u drugoj polovini vremena pokušala zadržati Dorić i Hamustafić koji su ubacili 15 odnosno 13 poena. Edin Avdić je dodao po 6 poena i skokova što je na kraju bilo premalo za nešto više od časnog i trećeg poraza u nizu. Jalu idućeg kola očekuje teška utakmica sa Cezamom dok će Naselje pokušati uzdrmati Miljanovce.

AKOL III  neon

NEON PRIREDIO IZNENAĐNJE

asmin Tupković je nastavio puniti protivničke mrežice ubacivši ovaj put rekordnih 20 poena, među kojima i nekoliko značajnih torjki koje su prosto iznenadile Živinice.
Odličnu podršku mu je pružio Armin Ibrišević sa 14 poena što je izgleda bilo dovoljno za prvu Neonovu pobjedu ove sezone.
Edin Imamović je predvodio Živinice sa 18 poena, a pratili su ga Šabić sa 7 koševa i Đulović koji je uhvatio 10 lopti. Ovom pobjedom, Neon je zakomplikovao bitku oko četvrte pozicije koju trenutno zauzimaju Vukovije, no opaki pretedenti su još uvijek u igri.
Orlando, Miljanovci i Živinice će tešku bitku voditi za plasman u doigravanje.
U narednom kolu, Neon će loviti pobjedu protiv Memića dok će Živinice igrati derbi sa Orlandom.

AKOL III cezam
CEZAM NADIGRAO RIVALE

Utakmicu velikih rivala, obilježio je furiozan start Orlanda koji je sa sedam brzih poena iznenadio ekipu iz Tojšića. Cezamu nije na ruku išla ni tehnička koju je zaradio Haračić već u prvom napadu. No, isti igrač je, da bi se iskupio, poveo svoju ekipu do pobjede, ubacivši 12 poena do kraja utakmice. Pratili su ga centar Admir Delić sa 9 poena i 7 skokova te Šahmanović i Mujkić koji su, nenadano se našavši u prvoj petorci, ubacili 8 odnosno 7 koševa i pomogli Cezamu da izvuče jako vrijednu pobjedu.
U Orlandu se istakao Mirza memić koji je zabio 13 poena i uhvatio 3 lopte dok je 4 poena dodao Tadić, koji je utakmicu završio sa 8 skokova na kontu. Obje ekipe iduće kolo očekuju teške utakmice.
Orlando će najavžniju pobjedu tražiti u utakmici protiv Živinica dok će Cezam ukrstiti koplja sa Jalom.

 

*** Komletnu statistiku svih ekipa i igrača možete pogledati na stranici AKOLBASKET.COM.

tabela akol nakon 3 kola

J.S.
(NKP.ba)

PODIJELI