PODIJELI

III AKOL 1.kolo 2Završeno je i četvrto kolo. Sa mnogo iznenađenja. Naime, Novo Naselje je iznenadilo Miljanovce i upisalo prvu pobjedu dok Živinice nadigrale Orlando. U spektakularnoj predstavi, Cezam je za dlaku bio bolji od Jale i nanio joj prvi poraz ove sezone. S druge strane, Vukovije su ipak pognute glave napustile dvoranu nakon utakmice sa Talentima.

Rezultati četvrtog kola:
Naselje – Miljanovci 42:40
Cezam – Jala 49:40
Memići – Neon 33:48
Vukovije – Talenti 35:38
Živinice – Orlando 44:41
(Igra se 2 x 15 minuta, bez zaustavljanja vremena)
Sve o AKOL ligi možete pogledati na www.AKOLBASKET.com.

AKOL III  novo naseljeIZNENAĐENJE KOLA

Novo Naselje tri kola zaredom nije znalo za pobjedu. Međutim, požrtvovanom igrom i sjajnom partijom Hamustafića, iznenadili su Miljanovce koji su po ko zna koji put, nakon početne prednosti neshvatljivo pali u drugom poluvremenu. Emir Hamustafić je zabio 23 poena i uhvatio 4 skoka što je bilo dovoljno za djelidbu nagrade igrača kola sa playmakerom Cezama, Admirom Šahbazovićem. Nevres Dorić je ovaj put odigrao za ekipu i ubacio samo 6 poena uz 4 skokoa, dok je Veiz Husić pomogao pod košem sa 5 poena i 5 uhvaćenih lopti. Edin Omerbegović je predvodio Miljanovce sa 21 poenom i 4 skoka. Sinan Sinanović je zabio 10 koševa a Smail Imamović uhvatio 10 lopti, no ostali su Miljanovci kratki za dva poena i upisali novi poraz. Trenutno su na omjeru od jedne pobjede i 3 poraza, poput Naselja i već ih čeka teška utakmica u narednom kolu kada će ukrstiti koplje sa prvoplasiranim Cezamom.

AKOL III cezam
DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA

Utakmica između Cezama i Jale je opravdala očekivanja. Obje su ekipe opravdale očekivanja i odigrale mušku košarku sa puno kontakta i naelektrisanom atmosferom. Cezamov trio je opravdao očekivanja. Šahbazović, Vejzović i Delić su ubacili 90% Cezamovih poena a playmaker je odigrao utakmicu za pamćenje. Naime, Šahbazović je ubacio šest trojki i utakmicu završio sa 24 poena. Alen Vejzović je dodao 10 poena, 4 skokoa i 4 asistencije a Delić je pored 8 poena uhvatio i 10 lopti. S druge strane, Aleksandar Josić je odigrao simultanku sa Cezamovom odbranom, zabivši im 20 poena uz 6 uhvaćenih lopti i jednom blokadom. Takođe je dvaput uspješno asistirao. Pratio ga je Rusmir Šibonjić koji je ubacio 7 poena. Pa ipak, presudila je odbrana ekipe iz Tojšića, jer se Jala uspjela približiti na tri poena zaostatka u kritičnom dijelu utakmice. No trojka Šahbazovića je vratila Cezam iz mrtvih a suigrači su spremno zaigrali odbranu i završili utakmicu sa novom pobjedom.

neon akol
NEON SE VRATIO U IGRU

Novom pobjedom, aktuelni prvak lige, ekipa Neona se vratila u borbu za doigravanje. Ovaj put su stradali memići a pobjedom Živinica nad Orlandom, ekipi iz Kalesije su se odškrinula vrata koja vode ka odbrani titule prvaka. Do pobjede su ih vodili Fuad Grbić, koji je konačno eksplodirao i ubacio 18 koševa i Jasmin Tupković sa 11 koševa. Sedam poena je dodao centar Muhamedbegović a 8 skokova je upisao Zlatan Paloš. Snagu s klupe je dodao i oporavljeni Karić sa 4 poena i 2 asistencije.
Damir Beganović je predvodio Memiće sa 14 koševa i 4 skoka. Podršku mu je pružio Emin Omerović koji se zaustavio na 7 koševa. Solidnu skakačku partiju je pružio Armin Jusić koji je utakmicu završio sa 6 uhvaćenih lopti. Neon očekuje teška utakmica u idućem kolu. Snage će odmjeriti sa Naseljem dok će Memići na megdan Živinicama koje takođe jurišaju ka doigravanju.
Niti jedna ekipa ne smije upisati poraz ukoliko želi uskočiti na taj pobjednički voz ka tituli.

AKOL III  propali talenti
TALENTI POKAZALI SLABOSTI

Nakon totalne dominacije u prva tri kola, Talenti iz Tuzle su u okoršaju sa Vukovijama pokazali slabosti. U žestokoj utakmici, Vukovije su početak riješile u svoju korist dok se Talenti nisu oporavili od iznenađenja te prednost riješili u svoju korist do kraja prvog poluvremena. Predvodio ih je Mario Marjanović sa 14 poena a Hodžić, Ovčina, Alić i Grabičanin su dodali po 5 poena. S druge strane, Vukovije su vukli Spahić, sa 9 poena, 3 skoka i 4 asistencije te Abadžić i Hodžić sa po 6 poena. Hodžić je uhvatio i 8 lopti. Inače, bila je to odlična utakmica u kojoj je žilavim Vukovijama falilo i malo sreće na kraju utakmice koju su Talenti riješili u svoju korist sa svega tri poena razlike. U idućem kolu ih čeka žestok meč sa ekipom Jale do će Vukovije pobjedu tražiti protiv uzdrmanog Orlanda.

AKOL III  zivinice

ŽIVINICE IZNENADILE ORLANDO

Iako smo prognozirali pobjedu Orlanda, nemalo smo ostali izbnenađeni igrom Živinica koje su čeličnom upornošću nadigrali kvalitetnijeg protivnika i ostavili otvorena vrata za doigravanje. To svakako mogu zahvaliti raspoloženom centru, Adnanu Đuloviću koji je upisao dvostruki učinak, zabio je 11 poena i uhvatio 10 lopti. Emir Brčaninović je dodao 12 poena a po 7 koševa su ubacili Imamović i Šabić. Nedim Zukić i nermin Mujčinović su predvodili Orlando sa 18 odnosno 12 ubačenih poena dok je Asmir Zahirović uhvatio 9 lopti. Orlandu je nedostajao Meštrić a i povrijeđeni Herić nije mogao pružiti svoj maksimum, što su Živinice kvalitetno iskoristile i s pobjedom došle na omjer od po 2 pobjede i poraza. Pobjednike u idućem kolu očekuje nešto lakša utakmica sa Memićima dok će Orlando na megdan Vukovijama.

— Četiri ekipe će izboriti nastup u doigravanju.
Cezam i Talenti su veoma blizu da u naredna dva kola osiguraju doigravanje, Jala im puše za vratom, dok će se do kraja voditi žestoka bitka između Vukovija, Živinica i Neona.
Svakako da su ekipe Miljanovaca i Orlanda najveća razočarenja dosadašnjeg dijela sezone.
Podsjećamo da titulu iz prošle sezone brani ekipa Neona.

tabela akol nakon 4 kola
IGRAČI KOLA

Admir Šahbazović i Emir Hamustafić su u ovom kolu podijelili ovu skromnu nagradu.
Obojica su odigrali fantastične utakmice i najzaslužniji su za pobjede svojih ekipa. Šahbazović je ubacio 24 poena a Hamustafić samo poen manje. Obojica su izvrsno gađali koševe iza linije za tri poena i ruka im nije zadrhtala u presudnim momentima. Takođe su zauzeli respektabilna mjesta na tabeli najboljih strijelaca lige. Hamustafić je uskočio na četvrto mjesto sa prosjekom od 14.5 poena po utakmici, dok je Šahbazović na poziciji broj šest sa prosjekom od 13 ubačenih poena po meču. Hamustafić je bolji skakač i asistent od Šahbazovića, dok je potonji daleko najbolji šuter za tri poena u ligi.
Njihove najbolje partije tek predstoje.

 

(NKP.ba)

PODIJELI