PODIJELI

AKOL 5.koloPeto kolo i nije baš počelo spektakularno kako smo to priželjkivali.
Iako je Tuzlafarm došao spreman, Misir nije imao dovoljan broj igrača.

S druge strane, naše prognoze za ovo kolo nisu se obistinile.
No zanimljivih utakmica nije manjkalo.

AKOL Tuzlafarm ns
MISIR NEGATIVNO IZNENADIO

Iako se očekivala pobjeda Tuzlafarma, Misir nije došao sa dovoljnim brojem igrača tako da je utakmica registrovana u korist ekipe iz Tuzle rezultatom 20 naprema nula, za ne baš popularnim zelenim stolom. Ekipa iz Miljanovaca je tako ubilježila prvi minus ove sezone.

 

NEON AKOL IINOVA POBJEDA NEONA

Momci iz Kalesije postaju pomalo dosadni sa svim ovim pobjedama. Današnja žrtva bila je ekipa iz Memića, koja se ruku na srce, nije tako lako predala. Neizvjesno je bilo do polovine drugog poluvremena kada je Neon predvođen Admirom Karićem, koji je ubacio 11 poena i Jasminom Tupkovićem, koji je dodao 10 poena, stisnuo gas i upisao novu pobjedu. S druge strane, prolaznu ocjenu zaslužili su Emin Omerović sa 7 poena i Armin Jusić sa 6 poena i 7 skokova. Podbacio je Edin Omerbegović, šuterska perjanica Neona koji je ubacio svega 4 poena.
No, Neon svakako čeka teško iskušenje naredne nedjelje kada će ukrstiti koplja sa Cezamom iz Tojšića.

ORLANDO AKOL IIŽESTOKO DO KRAJA

Orlando i Vukovije su odigrali sjajnu utakmicu koja se završena u maniru najboljeg trilera. Tek nepreciznost i poneka greška, koštale su Vukvoije mogućeg iznenađenja. S druge strane, orlando je  manirom iskusne ekipe doveo utakmicu do kraja bez greške. Iako je Adnan Hodžić odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu, zabivši 15 poena i uhvativši 9 lopti, ostatak ga ekipe nije pratio onoliko koliko je trebalo za potrebnu pobjedu. Tek je Eldar Hodžić ubacio 8 poena u uhvatio 4 lopte. No S druge strane, stajali su Muminović i Mujčinović sa 10 odnosno 9 poena dok im je solidnu podršku davao Herić koji je zabio 8 poena. Orlando je tako uhvatio zlata vrijednu pobjedu koja će im pomoći u trci za doigravanje.

CEZAM AKOL IIDERBI KOJI TO JESTE

U četvrtoj utakmici su se susreli Jala i Cezam. Bio je to izravan dvoboj za mjesto na vrhu tabele. Obje ekipe igraju sličnu košarku, uzdaju se u kontre i čvrstu centarsku liniju. No ovaj put, Cezam je bio spretniji i odnio važnu pobjedu u ovom susretu koji je obilovao atrakcijama, blokadama i granitnom odbranom. No, Jali je svakako najteže bilo zaustaviti Mahira Mušanovića, najboljeg strijelca lige, koji im je utrpao 23 poena i uhvatio dva skoka. Takođe, okršaj dva centra je opravdao očekivanja. I Delić i Kurtić su postigli po devet poena, no centar Cezama je nadskakao centra Jale, uhvativši 8 lopti, dok je Kurtić ostao na jednom skoku. Elvir Zonić je utrpao 13 koševa, no s druge strane, nemilosrdni su bili i playmakeri cezama, Osmanović i Šahbazović koji su ubacili 7 odnosno 8 poena. Cezam je vodio cijelo vrijeme, a najbliže im se Jala primakla sredinom drugog poluvremena kada je stigla na smao tri poena zaostatka.

ZIVINICE AKOL IINA ZAČELJU NIŠTA NOVO

Čini se da Kosta Popov posustaje. Nakon sjajnih partija protiv izuzetno jakih ekipa, izgubili su dah u susretu protiv solidnog Millenniuma. Irak sa 18 poena i pouzdani Abadžić sa 16 poena bili su previsoka prepreka za Zeću sa 12 poena i Turčinovića koji je ubacio 8 poena i uhvatio 8 lopti. Millennium je uhvatio važnu pobjedu nemilice natrpavši protivnički koš i sada čeka grešku neke od ekipa koji su ispred njih ne bi li se uključio u bitku za doigravanje. Ostala su još četiri kola i šanse nisu izgubljene.

Rezultati 5. kola AKOL lige:
Misir – Tuzlafarm 0:20 (utakmica nije odigrana)
Neon – Baucentar 41:34
Orlando – Vukovije 44:40
Jala – Cezam 36 : 49
Kosta Popov – Millennium 31 : 50
tabela AKOL nakon 5 kola

IGRAČ KOLA: Mahir Mušanović

Mušanović je odigrao simultanku protiv Jala, gurnuvši svoj Cezam još jače prema doigravanju. Utrpao je 23 poena, razigrao centarsku liniju, punio reket i tjerao protivničke odbrambene igrače na prekršaje. Sada ga očekuje težak ispit protiv ekipe Neona, no ovaj prvi strijelac lige, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje tako da ne bi čudilo ako se na tom mjestu zadrži sve do doigravanja. U Svakom slučaju, Cezam sa njim u ekipi ima igrača koji jednim potezom može riješiti susret.

TIM KOLA: Jasmin Tupković, Mahir Mušanović, Aldin Abadžić, Adnan Hodžić, Admir Delić

— Sve novosti vezane za AKOL možete pratiti na wb stranici AKOLBASKET.COM

J.S.
(NKP.BA)

PODIJELI