PODIJELI

AKOL LIGA WWWNa žalost šesto kolo su obilježile dvije utakmice koje su registrovane službenim rezultatom od 20 naprema nula. Riječ je o susretima između Memića i Cezama i Orlanda i Naselja. Pobjede su tako bez muke upisale ekipe iz Tojšića i Tuzle. No, ovo će kolo biti zapamćeno po fenomenalnoj utakmici Talenata iz Tuzle koji su zatrpali koš Miljanovaca sa 90 poena. Takođe, situacija na tabeli se zakomplikovala.

Rezultati šestog kola:
Memići – Cezam 00:20*
Živinice – Vukovije 34:26
Orlando – Naselje 00:20*
Talenti – Miljanovci 90:54
Neon – Jala 36:27
(Igra se 2 x 15 minuta, bez zaustavljanja vremena)
Sve o AKOL ligi možete pogledati na www.AKOLBASKET.com.
* Utakmice su registrovane u korist Cezama i Naselja zbog toga što Memići i Orlando nisu obezbjedili dovoljan broj igrača za odigravanje utakmice.

Preostala su tri kola u kojima će jedna od ekipa izboriti četvrto mjesto. A možda čak i treće, no krenimo redom.

AKOL III  ziviniceŽivinice izbile na treću poziciju

Sjajnu su utakmicu odigrale Živinice. Nakon uspona i padova, ipak su zacementirali tu famoznu treću poziciju preskočivši mnogo jače ekipe, poput Jale ili aktuelnog šampiona Neona. Sve zasluge za četvrtu pobjedu pripadaju Endinu Imamoviću koji je utakmicu završio sa 18 poena i 4 skoka. Butković je dodao 8 koševa a centar Đulović uhvatio 7 lopti. U Vukovijama su otpor donekle pružali Hodžić i Pjanić sa po 7 ubačenih poena. Inače, bila je ovo tvrda utakmica u kojoj su u prvih pet minuta igre ubačena samo 4 koša. U narednom kolu, Vukovije igraju sa Memićima te se mogu nadati pobjedi koja ih ostavlja u utrci za doigravanje dok će Živinice igrati sa Novim naseljem i pokušati pobijediti ekipu koja je u posljednjih nekoliko utakmica doživjela renesansu. Ukoliko izgube, samo bi dodatno zagorčali život sebi ali i drugim ekipama koje vode bitku za četvrtu poziciju.

AKOL III  propali talenti

Fenomenalna utakmica Talenata

Talenti su konačno zasjeli na prvu poziciju na tabeli zahvaljujući boljem omjeru koševa od Cezama. Ovaj put, totalno su demontirali ekipu Miljanovaca koja je igrala bez svog najboljeg igrača Omerbegovića. Pet igrača je upisalo dvoznamenkaste cifre i zapečatilo sudbinu Miljanovaca kojima je ovo već peti poraz. Grabičanin je ubacio najviše, čak 20 poena z talente a slijedili su ga Hodžić sa 17, Ovčina i Alić sa 16 te Šehrić sa 14 poena. Inače, Vedran Alić je zabilježio dvostruki učinak u ovoj utakmici sa 16 koševa i 15 skokova. Miljanovce je predvodio Arnel Turić sa nevjerovatnih 27 poena a pratio ga je Smail Imamović, sa 10 koševa i 9 skokova. Na kraju su talenti završili utakmicu sa 90 poena i time srušili godinu dana star rekord Neona. U idućem kolu ih čeka okršaj sa Cezamom, dok će Miljanovci sreću okušati sa ekipom Orlanda.

NEON N

NEON iznenadio Jalu

Ekipa Neona, aktuelni šampion lige, ostala je u utrci za doigravanje nakon što su u iznenađenju kola, savladali Jalu. Zasluge za pobjedu svakako pripadaju povratniku Harisu Čaniću koji je zabio 13 koševa i veteranu Tupkoviću koji se zaustavio na 11 poena. Grbić je dodao 9 poena i zapečatio sudbinu Jale u ovoj utakmici.
Semir Kurtić je predvodio jalu sa 7 koševa dok su po 6 poena dodali Jahić i Mahmutbegović. Ovo je bila važna pobjeda za Neon, koji je iskoristio nedolazak Aleksandra Josića, najboljeg igrača Jale kako bi poboljšao šanse za doigravanje. Naime, obje ekipe sada imaju dientičan omjer od po tri pobjede i poraza. No, u doigravanje ulazi ona ekipa koja je bolja u međusobnom duelu.
U narednom kolu, Neon će novu pobjedu tražiti protiv uzdrmanih Miljanovaca dok će Jala na megdan Orlandu. Porazi, moramo to naglasiti, nisu dozvoljeni jer bi im to bio kraj snova o doigravanju.

tabela akol nakon sestog kola*** Memići i Orlando za ovo kolo nisu obezbjedili dovoljan fond igrača za utakmicu zbog čega su utakmice registrovane u korist njihovih protivnika. Ukoliko neka ekipa ne odigra dvije utakmice u ligi, automatski se suspendira iz nastavka takmičenja.

vedran alicIgrač kola: Vedran Alić

Vedran Alić je odigrao fenomenalnu partiju za Talente iz Tuzle.
Zabio je 16 poena i uhvatio čak 15 lopti iako igra na bekovskim pozicijama. Sličnu je utakmicu odigrao protiv Memića u trećem kolu kada je zabio 17 peona i dodao 9 skokova. U prošlom kolu uopšte nije ni ubacio u koš ali je zato u ovom eksplodirao i pomogao talentima da zasjednu na prvu poziciju.
Jedan je od najvažnijih igrača u svom timu i vjerovatno ćemo gledati još bolje partije, sada kada je ubacio u veću brzinu.

.

 

*** Cjelokupnu statistiku AKOL-a možete pratiti putem www.AkolBasket.com.

 

(NKP.ba)

PODIJELI