Odličan rad sa mladim košarkašima u Kalesiji: Dva pionira i dva kadeta...

Odličan rad sa mladim košarkašima u Kalesiji: Dva pionira i dva kadeta iz KK Bosna će braniti boje tuzlanske Slobode na državnom prvenstvu

1417
0
SHARE

U omladinskom pogonu KK Bosna Kalesija, koji raspolaže sa pionirima, kadetima i juniorima u takmičarskoj kategoriji, te predpionirima (škola košarke), se odlično radi već duži niz godina.
Potvrđuje to i nedavni dogovor sa OKK Sloboda Tuzla, koja je sklopila ugovor sa pet klubova sa područja TK, među kojima i sa kalesijskom Bosnom, koji reguliše saradnju ovih klubova.

Za razliku od čet kluba iz kojih se Sloboda “uzela” po jednog ili dva igrača za takmičenje u državnoj ligi omladinskih kategorija, iz Bosne su tražili čak četiri igrača, po dva u kategoriji pionira i kadeta.

Tako će u nastavku sezone pioniri Esmir Atlagć i Omer Muminović, kao i kadeti Mirnes Hodžić i Kemal Kulanić, nastupati sa dvojnom licencom; za OKK Sloboda Tuzla u Prvenstvu BiH, i za KK Bosna Kalesija u Regionalnoj omladinskoj ligi.

Esmr Atlagć , Omer Muminović, Mirnes Hodžić i Kemal Kulanić sa trenerima u KK Bosna Kalesija

Kako ističu treneri u KK Bosna, Jasmin Tupković i Damir Beganović, riječ je o veoma talentovanim igračima, koji su svoje prve košarkaške korake naučili u Kalesiji, a protekle sezone su pokazali veliki potencijal koji bi uz adekvatan rad i usmjeravanje mogao rezultirati odličnom košarkaškom karijerom.
Velika stvar je za mlade igrače što će imati priliku nastupati za dva kluba, na dva različita nivoa takmičenja, što svakako može da bude dodatni motiv za same igrače, ali i njihove roditelji koji moraju biti svjesni da u narednom periodu moraju posvetiti više pažnje njihovom razvoju, ukoliko žele da u budućnosti ostvare zapažene rezultate.

Ono što može radovati jeste činjenica da KK Bosna zadržava “prava” na igrače, te pored i daljnjeg nastpa mladih igrača za ovaj klub, u slučaju nekog daljnjeg transfera ovih igrača iz tuzlanske Slobode, dio “kolača” bi pripao i matičnom klubu iz Kalesije.

Kako smo i najavili, iz KK Bosna Kalesija nas i u narednom periodu očekuje dosta lijepih vijesti.
Već u nedjelju (26.marta) u Kalesiji počinje liga “Mali pobjednici”, na kojima će učestvovati igrači rođeni 2005. i 2006. godine, kada će u Kalesiju doći još pet ekipa. Riječ je o ligi koja će se igrati kao turnir, te će svakog vikenda drugi grad biti domaćin
Svakako da je poziitivna priča što će u Kalesiju doputovati i mladi igrači iz manjeg bh. entiteta, kao i da će mladi Kalesijci naendm sedmicama posjetitii i druge gradove u TK, ali i u RS.

(NKP.ba)