PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Početkom godine Kalesijac Almir Šmigalović se priključio pripremama FC Usti nad Lebem, članu Druge lige u Češkoj. Već na debiju, u pripremnoj utakmici, Šmigalović je upisao pogodak i asistenciju.
U petak (18. januar) je njegov klub odigrao još jedan pripremni meč, i to protiv jednog od najvećih klubova iz Češke, FC Viktoria Plzen.

Iako je klub našeg Kalesijca poražen rezultatom 5:2, upravo je Šmigalović bio strijelac jednog pogotka za svoju ekipu, i to za konačnih 5:2.
Klub iz Plzena je nakon nastupa u grupnoj fazi Europske lige izborio nastup u 1/16 finala ovog takmičenja, gdje će ih dočekati ekipa Napolija, a u utakmici protiv FV Usti nad Lebem su nastupili u najjačem sastavu.

“Iako se radi o pripremnoj utakmici, igrači Viktorije su igrali kao da se radi o prvenstvenoj utakmici. Uigravaju sastav za nastavak prvenstva i duel protiv Napolija, a moj klub se pokazao kao dobar protivnik. Igrao sam drugo poluvirjeme i odlično sam iskoristio svoju minutažu. Novi pogodak mi mnogo znači za samopouzdanje, a vjerujem da ću nastaviti sa ovakvim igrama” – govori za NKP kalesijski.com Almir Šmigalović.

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI