PODIJELI

Dana 08.12.2019 godine. u Bosanskom kulturnom centru “Alija Izetbegović” u Kalesiji održana je Izborna skupština Općinskog odbora SBB BiH Kalesija.

S obzirom da SBB u ovoj Općini čine mladi, perspektivni, radni ljudi, željni napretka za svoje sugrađane i za samu Općinu, nije ni čudo da su prošireni po ovoj lijepoj Općini, gdje svakim danom sve više i više ljudi im daju svoje povjerenje I neizmjernu podršku, jer vide njihovu snagu, iskrenost prema svemu što rade.

Izborna skupština je došla kao vrhunac aktivnosti oko unutarstranačkih izbora koje je Radna grupa provodila u zadnjih šezdeset dana.

Nakon formiranja mjesnih odbora, 98 prisutnih delegata je na Izbornoj skupštini imalo priliku da izabere 12 članova Općinskog odbora koji će u narednom periodu obnašati tu funkciju.

Inače, Općinski odbor broji 29 članova, od kojih je 12 izabrano na Skupštini, 7 su predstavnici Mjesnih Odbora sa najboljim izbornim rezultatom, 2 predstavnika Foruma mladih i Foruma žena, dok 7 članova kooptira Predsjednik Fahrudin Radončić, u skladu sa Statutom Saveza Za Bolju Budućnost.

Izabrani članovi pozivaju sve zainteresovane da se pridruže njihovoj ideji i zajedno učine Općinu Kalesija boljim mjestom za život.

 

(NKP.ba)

PODIJELI