PODIJELI
dav
  • U nedjelju, 17. februara 2019. godine, održana prva redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

U decembru 2018. godine održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Medžlisa IZ Kalesija, u novom sazivu, na kojoj su izabrani članovi Izvršnog odbora za mandatni period 2018-2022. Nakon toga uslijedila je konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora na kojoj je za predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Kalesija izabran Ibrahim Aljić.

Sjednica IO, 17.2.2019. god.

U nedjelju, 17.2.2019. god., održana je prva redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj su razmatrani izvještaji o radu (vjersko-prosvjetni, administrativno-pravni i finansijsko-knjigovodstveni) službi Medžlisa IZ Kalesija za 2018. godinu. Sjednicom je predsjedavao novoizabrani predsjednik Ibrahim Aljić.

Izvještaj o radu vjersko-prosvjetne službe predstavio je glavni imam Enver ef. Alić, dok je dr. sc. Muhamed Alić izvjestio prisutne članove Izvršnog odbora o radu administrativno-pravne, kao i finansijsko-knjigovodstvene službe. Nakon prezentacija izvještaja i kraće diskusije svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Sjednica IO, 17.2.2019. god.

U nastavku sjednice predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, Ibrahim Aljić, predstavio je prijedlog Plana rada Medžlisa IZ Kalesija za 2019. godinu, te je prijedlog Plana rada jednoglasno prihvaćen.

Pored razmatranja izvještaja o radu radu Medžlisa IZ Kalesija za 2018. godinu, kao i Planu rada za 2019. god., na sjednici Izvršnog odbora bilo je govora i o aktuelnoj problematici, te su usvojene određene smjernice i zaključci.

 

(MIZ Kalesija/ NKP.ba)

PODIJELI