PODIJELI


Euro NCAP ocijenio je novi VW Golf s najboljom ocjenom od pet sigurnosnih zvjezdica. Pored toga, odlikovan je s prestižnim ‘Euro NCAP Advanced Awards’ za inovacije u području integralne sigurnost.

Osim sustava Lane Assist i Front Assist nagrađena je i naročito proaktivna zaštita putnika te serijska multikolizijska kočnica kao sigurnosne inovacije budućnosti. Tako je Golf i u pogledu sigurnosti potvrdio svoju istaknutu poziciju u odnosu na konkurentsko okruženje svoje klase.

Cjelokupni paket sigurnosti novoga Golfa koji se sastoji od zaštite putnika, sigurnosti djece, zaštite pješaka i sustava potpore za vozača nagrađen je od strane europske organizacije za zaštitu potrošača Euro NCAP za svoje vrhunske rezultate. Golf je tako i sa svojom sedmom generacijom dokazao da je u Europi već desetljećima zasluženo u samom vrhu.

U pogledu zaštite putnika novi je Golf ostvario vrhunske rezultate. Pritom su provedeni testovi frontalnog i bočnog udara, test bočnog udarca o stup i takozvani whiplash test kod kojeg se utvrđuje opterećenje vratne kralježnice u slučaju stražnjeg sudara. U novom se Golfu osim odraslih sigurno mogu osjećati i mali putnici. To je između ostalog dokazano u testovima s dummy lutkama veličine 18-mjesečnog i 3-godišnjeg djeteta. Povrh toga, novi je Golf oduševio ispitivače i kod zaštite pješaka.

Kao nadopunu izvanrednoj zaštiti putnika Golf sedme generacije nudi široku ponudu sustava potpore za vozača. Osim serijske multikolizijske kočnice i opcijskog sustava proaktivne zaštite putnika, oprema se individualno može proširiti za automatsku regulaciju razmaka, Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi, sustav prepoznavanja umora ili potporu za održavanje vozila na pravcu Lane Assist. Tako se u novom Golfu nudi sedam sustava potpore za vozača koji omogućuju značajno povećanje sigurnosti vozila.

Multikolizijska kočnica, koja je već dobila nagradu za inovaciju “Žuti anđeo” od strane ADAC-a, automatski usporava vozilo nakon teškog sudara kako bi razgradila preostalu energiju kretanja. Na taj način trebao bi se u potpunosti spriječiti drugi udar ili barem znatno smanjiti brzina udara. Statistike o sudarima pokazuju da kod jedne četvrtine svih sudara dolazi do neželjenih sekundarnih sudara. Oni su opasni iz tog razloga što putnicima više nije na raspolaganju zaštitno djelovanje zračnih jastuka i ograničavatelja sile pojasa. Kao i svi Volkswagenovi sustavi potpore i multikolizijska kočnica se u svakom trenutku može regulirati reakcijom vozača.

Volkswagen je sustav proaktivne zaštite putnika i sustav prepoznavanja umora iz gornje klase vozila transferirao u Golf klasu. Ovaj prvi sustav pomoću reakcija ESP-a ili jakog kočenja u kombinaciji s ostalim vozno-dinamičnim veličinama prepoznaje naročito kritične situacije vožnje. Kako bi se u slučaju lančanog sudara zajamčila najbolja moguća zaštita putnika sa sustavom zračnih jastuka i pojasa, vozačev i suvozačev sigurnosni pojas automatski se prethodno zatežu. Kod prijetećih sudara s proklizavanjem dodatno se zatvaraju bočna stakla i pomični krov kako bi pružili optimalnu potporu pri razvijanju bočnog zračnog jastuka i jastuka za glavu te omogućili njihovo najbolje djelovanje. Nakon prestanka opasnosti, sigurnosni pojas se ponovno otpušta. Na taj način Volkswagen ostaje dosljedan svojoj filozofiji, da napredne sigurnosne tehnologije moraju biti dostupne širokom sloju kupaca.

PODIJELI