OO SBB-a Kalesija potrebno skoro mjesec dana da o smjenama u vrhu...

OO SBB-a Kalesija potrebno skoro mjesec dana da o smjenama u vrhu obavijeste javnost

255
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Iako mediji u TK, ali i širom BiH, bruje o osipanju rukovodstva SBB-a u Tuzli, na web stranici ove stranke nema ništa o tome. Čak niti Avaz nije objavio ništa o ovome, iako po pravilu poprate svako osipanje kadrova u drugim političkim strankama.
Avaz se ipak oglasio o rezovima u SBB-u općine Kalesija, danas (20. januar), iako se radi o smjenama  SBB-a općine Kalesija koje su se desile još prošle godine, 26. decembra 2012. godine.

U saopćenju SBB-a Kalesija koje prenosi Avaz  (20.01.2013.) se kaže:
“Na vanrednoj sjednici ovog Općinskog odbora, održanoj 26. 12. 2012.godine u Kalesiji, došlo je do smjene dosadašnjeg rukovodstva.
Naime, Općinski  odbor SBB BiH Kalesija izglasao je nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku Semiru Fazliću kao i Predsjedništvu i predstavnicima u Kantonalnom odboru Fikretu Suljkanoviću i Halimu Hadžiću.
Ova smjena je sasvim očekivana i u skladu je sa odlukom Glavnog  odbora SBB BiH  koja se odnosi na smjernice da se svaka Općinska organizacija koja je na proteklim izborima ostvarila slab rezultat obavezuje da se rekonstruiše, te da se moraju provesti općinski unutarstranački izbori, a sve na legitiman i demokratskom procedurom utvrđen način.
Na istoj sjednici do izbora novog predsjednika i drugih organa imenovan je vršilac dužnosti predsjednika Općinskog odbora SBBBiH Kalesija Edis Sakić koji je ujedno i predsjednik kluba vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija ispred ove stranke.”

— Iako su u predizbornoj kampanji najavljivali pet i više vijećnika u OV Kalesija, SBB Kalesija je bio jedan od većih gubitnika proteklih Izbora, a (samo) dva vijećnika i “siromašan” broj glasova za SBB-ovog kanidata za načelnika idu u prilog tome.
Sasvim je razumljivo da sve odluke sa lokalnog nivoa trebaju potvrdu iz vrha stranke, ali da je potrebno skoro mjesec dana da o tome obavijeste javnost, govori da u SBB-u nešto ne štima.
Podsjećamo da je nedavno direktor OŠ Kalesija, Suad Hasanović, pod pritiskom SBB-a i SDP-a dao ostavku na ovo mjesto, kako bi u fotelju zasjeo čovjek iz SBB-a (pogledjate OVDJE).

(NKP kalesijski.com)