Općina Kalesija preko javnih nabavki kupuje korišten traktor za 20.000 KM (+PDV):...

Općina Kalesija preko javnih nabavki kupuje korišten traktor za 20.000 KM (+PDV): Ali, već je nabavljen, i pali “na guranje”

1553
0
SHARE

Javne nabavke u Bosni i Hercegovini često su predmet interesovanja domaćih medija. Tako je ovih dana na zvaničnoj web stranici Općine Kalesija objavljen jedan zanimljiv javni poziv.

Naime, kako piše Faktor.ba, Općina Kalesija objavila je javni poziv za nabavku polovnog traktora, čija vrijednost iznosi do 20.000 KM.

Ukoliko je traktor zaista neophodan, postavlja se pitanje, zbog čega se kupuje polovan i od koga će se kupiti po ovoj cijeni?

Poziv je otvoren do 18. decembra 2017. godine.

  • Detalje javnog poziva možete pogledati u foto galeriji…

Kako NKP.BA saznaje, radi se o traktoru koji je namjenjen za čišćenje seoskih puteva, naročito u visinskim zonama gdje se kamioni sa grtalicom nisu pokazali kao rjšenje.

Ono što je ipak problem sa ovom “javnom nabavkom” jeste (nezvanična) informacija da je traktor već nabavljen, i da se već nalazi u krugu PVJ Kalesija, gdje se nalaze vozila Civilne zaštite.

Na Facebooku se pojavila i fotografija koja pokazuje traktor u krugu PVJ Kalesija.

Nezvanično saznajemo da traktor nije mogao upaliti u nedjelju ujutro (3.decembra), te su ga pokušali paliti i “na guranje”, kako to i nalaže skroman novčani iznos predviđen za (javnu) nabavku traktora.

Aktuelna vlast u Kalesiji je za veoma kratko vrijeme postala poznata po “transparentnosti u radu”. Tako je nedavno Općina nabavila i “Cady” koji je u čudnim okolnostima poklonjen za JP Veterinarska stanica Kalesija.
Nezvanično je auto porijeklom iz firme Unis Tok, čiji je vlasnik načelnik općine Kalesija. Vijećnik je na sjednici OV Kalssija kazao da je automobil prodat firmi koja održava vozila firme Unis Tok, a samo nekoliko dana kasnije Općina Kalesija je kupila taj automobil, a onda ga proglasila viškom i “poklonila” Veterinarskoj stanici
(više informacija u linku u prilogu).

(NKP.ba)