PODIJELI
OV Živinice (foto: Arhiv)

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Opcinsko vijece ziviniceOpćisnko vijeće Živinice  najveći je potrošač jogurta u BiH.
Vjerovatno se pitate zašto. Naime, na  nedavno održanoj sjednici, nakon žustre rasprave vijećnika oko jedne od osam tačaka koje su se našle na dnevnom redu, vijećnik Mujo Beširović (SDP) za govornicom je optužio pojedine vijećnike da ucjenjuju načelnika Općine Hasana Muratovića. Nakon toga za govornicu je izašao vijećnik Esad Kitić čalan SDU i tražio od načelnika da javno kaže ko prijeti.

U međuvremenu, došlo je do verbalnog obračnua i naguravanja između Kitića i Beširovića, nakon čega je predsjedavajući OV Živinice Began Muhić tražio pauzu za doručak.

Da situacija bude gora i komičnija, stanje izvan sale za sjednice nije se smirilo. Za vrijeme doručka kada su dobili po dva bureka i jogurt, dvojica spomenutih vijećnika nastavili su verbalnu raspravu . Uslijedilo je psovanje od strane Esada Kitića. Upozorenja Beširovića nisu “pila vodu” pa je uzvratio istom vjerom. Ljutiti Kitić je jogurotima počeo gađati Beširovića koji se krio iza drugih članova vijeća, piše Dnevni Avaz.
Tom prilikom je nastradalo još najmanje pet vijećnika, koji su, ni krivi ni dužni, morali napstiti sjednicu i pormijeniti odijela. Jedan među njima nije želio mijenjati odijelo premazano jogurotm. Odijelo je sačuvao..

Dešavanja na sjednici OV Živincie jasan su pokazatelj stanja u ovoj općini koja je u deficitu skoro pet miliona KM, a građani sve gladniji.

 

(NKP kalesijski.com/ Avaz)

PODIJELI