PODIJELI

¸auto popravka 1

Svake godine se na našem tržištu obrne oko pet puta više polovnjaka nego novih automobila.

Tržište polovnih automobila je nesrazmjerno veće i logično nudi veći prostor za razne nepoštene ‘trikove’ u cilju veće zarade na neopreznim kupcima. Jedan od primjera je pred nama.

Najveća nepoznanica su tahometri, odnosno tačan broj pređenih kilometara koje pokazuje tahometar u automobilu, ali kupac uvijek treba da postavi pitanje i da li je njegov potencijalni novi-stari automobil imao nekakvu veću havariju.

Danas, kada se koriste modularne komponente, veoma je teško procjeniti da li je neki automobil imao havariju ili ne. Popravke se više ne isplate, ali zato se itekako isplati zamjena kompletnih komponenti, prenosi Magazin.ba.

Kao što možemo videti na priloženim fotografijama, Škoda Octavia TSI imala je tešku havariju (udarac kamiona s boka), ali je majstor uspio da napravi “nov” auto. Što bi naši preprodavci automobila rekli “nov, žena vozila samo nedeljom do pijace”

Ovo se dogodilo u Rusiji (fotografije objavojene na web stranici fishki.net).
Provjera historije vozila treba da bude ključna pri kupovini polovnog automobila, iako ovakve havarije u malom broju slučajeva budu i zabilježene.

.
(NKP.ba)

PODIJELI