PODIJELI

Mihiljsko ili oktobarsko ljeto je u punoj snazi, a tako će ostati bar do četvrtka sljedeće sedmice, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, a dnevne temperature od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz dnevnu temperatura oko 24 stepena.

Temperature zraka u 8 sati bile su: Sokolac 1; Bugojno 5; Jajce, Livno, Sanski Most 6; Doboj, Zvornik 7; Banja Luka, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 8; Bijeljina, Brčko, Grude, Srebrenica 9; Široki Brijeg 10; Mostar, Trebinje 12; Bihać, Neum 17.

U ponedjeljak će također biti sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne možemo očekivati maglu. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 13, u Hercegovini i Krajini od 12 do 16, a dnevna od 23 do visokih 29 stepeni.

U utorak ponovo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost uz jutarnju maglu u dolinama. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu od 12 do 17, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Trećeg dana sedmice očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 12 do 18, a dnevna od 21 do 27 stepeni.

U četvrtak, kao i prethodnih dana – sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekujte maglu.

Jutarnja temperatura se očekuje od 9 do 15, na jugu od 13 do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

(NKP.ba)

PODIJELI