Otvoreni 504. “Dani Ajvatovice”

Otvoreni 504. “Dani Ajvatovice”

105
0
SHARE
Dovište "Ajvatovica"

Tradicionalna vjersko-kulturna manifestacija 504. “Dani Ajvatovice” otvorena je sinoć u Pruscu prigodnim kulturno-umjetničkim programom saopštila je FENA.

Kako je izjavio predsjednik Organizacionog odbora Nusret ef. Abdibegović, moto ovogodišnje manifestacije je “U susret Ramazanu, davom za domovinu i zavičaj”, čime “Dani Ajvatovice” žele donijeti “osmijeh na lice svakome ko je ostao bez doma i zavičaja, koji pruža ruku i kojem je potrebna ruka”.

“Pokazat ćemo da je čovjek čovjeku brat i da Bog prima naše dove. Vjerujem da će oni, koji ove godine budu dolazili na Ajvatovicu, učiniti to istinski, tragajući za mirom i srećom, jer je u tome Božije zadovoljstvo”, kazao je on.

Na programu se nalazi preko 60 vjerskih, kulturnih i sportskih sadržaja, koji će se, osim Prusca, održati u Travniku, Bugojnu, Jajcu, Vitezu, Busovači, Livnu, Novom Travniku, Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Završnica će biti 22. juna, kada se u Pruscu, kao i svake godine, očekuju brojni vjernici iz BiH i inostranstva, koji će posjetiti Ajvatovicu, najveće muslimansko dovište u Evropi, gdje će biti održan prigodan program i klanjan podne-namaz.

 

(NKP.ba)