PODIJELI

28.12.2019. (Subota) je održana 28.redovna sjednica OV Kalesija. Kompletan tok sjednice možete pogleati na linku – OVDJE.

Na veoma uzbudljivoj sjednici, na kojoj je usvojen i Budžet za 2020.godinu, bilo je nekoliko zanimljivij pitanja i inicijativa.

Vijećnik Fadil Alić je na sjednici uputio vijećničko pitanje;
“Ko je odgovoran za stvaranje pogodnosti optičarskoj radnji iz Bijeljine da pod plaštom „besplatnog pregleda očiju“ nudi prodaju robe na rate i usluga iz ovog domena uposlenicima Općine?”

U obrazloženju inicijative je naveo;
Početkom mjeseca decembra tekuće godine, uposlenici Općine imali su priliku da, nakon radnika privatne kompanije u vlasništvu prvog čovjeka Općine, izvrše besplatan pregled vida, te nakon toga ostvare mogućnost kupovine robe na rate, a sve od strane firme “Moja optika” iz Bijeljine, vlasništvo Mihajla Stankovića. Pored činjenice da u Kalesiji postoje 3 firme koje se bave ovom vrstom usluga i čiji su vlasnici svo vrijeme agresije na BiH bili u redovima Armije RBiH, neko se pobrinuo da se vlasnik prethodno spomenute firme iz Bijeljine, inače prema nekim saznanjima tenkista sa Ozrena u redovima vojske RS-a, pobrine za vid uposlenika naše Općine.
Pitanje upućujem uposlenicima Općine koji su zaduženi za kontrolu ulaza u samu zgradu Općine ili nekim drugim osobama bolje pozicioniranim na gornjim spratovima a koji vjerovatno imaju značajniju ulogu za dopuštanje nedopustivog.
Odgovor tražim u pisanoj i po mogućnosti pismenoj formi

(NKP.ba)

PODIJELI