PODIJELI

Na 31. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija (kompletan tok sjednice možete pogledati na linku (OVDJE) vijećnik Nihad Hamzić je pokrenuo inicijativu da se smanji ili potpuno ukine taksa za priključak na vodovodnu mrežu za kategorije stanovništva; šehidske porodice, ratne vojne invalide, demobilisane borce i socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

U obrazloženju inicijative je navedeno da je taksa priključka na vodovodnu mrežu 500,oo KM, te da je ta cifra velika za većinu iz navedenih kategorija. 
Vijećnik Hamzić je naglasio da ovo neće ugroziri poslovanje JP “Vodovod i kanalizacija”, te podccrtao da da ovo preduzeće svakako subvencionira i Općina Kalesija iz svog budžeta, te da bi na ovakav način direktno pomogla građanima.

Za kategorije; šehidska porodica, ratni vojni invalidi i demobilisani borci je jednostavan način provjere, a za socijalne kategorije stanovništva, odnosno ko može biti u toj kategoriji, bi se mogla tražiti saglasnost ili mišljenje Centra za socijalni rad Kalesija.

(NKP.ba)

PODIJELI