Ovo je čovjek kojem nije bilo mrsko čekati 6 sati kako bi...

Ovo je čovjek kojem nije bilo mrsko čekati 6 sati kako bi vidio ko tjera staricu da prosi i dočekao

1311
0
SHARE

U Velikoj Kladuši jučer se odvijala prava drama zbog starice koja već dugo prosi po USK. Mnogi je poznaju i daju joj pokoju marku misleći da su joj pomogli, ali priča nažalost ima drugu stranu.

Jedan mještanin Velike Kladuše primjetio je staricu kod Grand benzinske postaje i sumnjajući da je neko podvodi napravio “sačekušu” u svom vozilu.

– Građani su prolazili pored nje i davali joj pokoju marku i nakon čak šest sati čekanja bakici (93) prilazi taxi vozilo, a u njemu “dama” u 30-tim godinama, došli po bakicu, navodi za portal GP Maljevac Almir Buljubašić.

– Ja sam isti tren potrčao prema njima da ih zaustavim i zovem policiju. Ta ženska osoba je počela pješke bježati prema Bingu, ali sam je sustigao i u tom trenutku nailazi policija koja je dalje postupala po zakonu, a kojima sam prijavio slučaj, dodao je.

image

Dakle, bakica se zove Danica i ona je iz Bosanskog Novog. Osobe koje je iskorištavaju vozaju je po Bihaću, Bužimu, Cazinu i Velikoj Kladuši da prosi za njih.

– Eto meni nije bilo teško čekati šest sati da saznam istinu i zaustavim iskorištavanje starih i nemoćnih i pozivam sve građane USK da pozovu policiju ukoliko negdje vide bakicu da prosi, a i taxi vozače da ne voze osobe sa kojima je ova bakica, navodi Almir.