PODIJELI

Selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev je konačno objavio spisak igrača za prijateljski meč sa SAD-om.


Na spisku se nalazi 19 igrača, a jedini igrač koji nije iz Premijer lige je Almedin Ziljkić iz Olimpije.

“Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani, istakao je Petev i nastavio: „Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH.”

Bugarski trener je ukratko predstavio plan priprema:

“Okupljanje smo zakazali u Trening centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo sa igračima.

Spisak pogledajte ispod:

Golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo) Nikola Ćetković (Borac).

Odbrana: Selmir Pidro, Numan Kurić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić, Josip Ćorulka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City).

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić, Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija Ljubljana).

Napad: Sulejman Krpić (Tuzla City), Jovo Lukić (Borac).

(Ss.ba/ NKP.ba)

PODIJELI