PODIJELI

Saldin Pezić (16) nakon uspješne sezone u akademiji Linza nalazi se u BiH na odmoru. U Kalesiji gdje je nastanjen, svaku priliku koristi da održava formu. Trenirao je sa seniorima Bosne iz Kalesije, a u srijedu je u dresu tog kluba igrao prijateljski susret protiv Sloge iz Simin Hana, novopečenog federalnog prvoligaša.

“To je za mene bilo novo iskustvo. Igrao sam u seniorskoj konkurenciji, ali i na bh. terenima. Zadovoljan sam kako sam odigrao”, rekao je za “Sportske” Pezić.

Pezić je završio školovanje u Akademiji Linza. Premda ima 16 godina, želi što prije nametati se u seniorskoj konkurenciji.

“Zbog reprezentacije bih želio igrati u jačoj konkurenciji”, kaže nam Saldin Pezić.

Pezić je bio na kampu kojeg je organizovao NS BiH u Munchenu. Oduševio je selektore, te se nada skorašnjem debiju u dresu reprezentacije BiH.

“Od prvog dana imam želju, a to je da igram za svoju domovinu. Volim Bosnu, rado ovdje provodim odmore i uvijek jedva čekam ponovo da dođem. Zadovoljan sam kako sam se pokazao na kampu u Njemačkoj. Jedva čekam da zaigram za BiH”, s ushićenjem nam govori Pezić.

Pezić igra na pozicijama ofanzivnog i zadnjeg veznog. Odlična pas igra, suptilna tehnika i šut, reference su ovog golobradog mladića, koji svog fudbalskog uzora vidi u Miralemu Pjaniću, svom zemljaku, budući da je i veznjak Juventusa baš iz Kalesije, podneblja gdje se generacijama unazad rađaju odlični fudbaleri.

Uvjeren je da će jednog dana ispuniti svoje snove, te zaigrati za klub koji navija.

“Veliki sam navijač Borussije Dortmunda. Ne bih imao ništa protiv da jednog dana zaigram u dresu Milionera sa Signal Iduna Parka”, želje su za kraj razgovora za “Sportske.ba” Saldina Pezića.

Pezić je marljiv na fudbalskim borilištima, a odličan je i srednjoškolac u Austriji gdje je završio drugi razred.

(Sportske.ba/ NKP.ba)

PODIJELI