PODIJELI

Nakon zimske pauze, ovog vikenda počinje proljetni dio sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Najozbiljniji konkurent za osvajanje prvog mjesta u ligi je Budućnost iz Banovića, koja u nastvak sezone ulazi sa pet bodove prednosti nad Bosnom iz Mionice. Klub iz Banovića želi ekspresni povratak u Prvu ligi FBiH i najvjerovatnije će do kraja sezone zadržati lidersku poziciju. Za razliku od utrke za prvo mjesto u ligi, gdje je manje-više mnogo toga poznato, veoma će biti uzbudljivo u borbi za opstanak u ligi. Naime, razlika između posljednjeplasiranog Dinama iz Donje Mahale i Mladosti iz Malešića na jedanaestom mjestu je samo šest bodova. Grčevita borba u očuvanju drugoligaškog statusa ovog proljeća očekuje šest klubova: Mladost iz Malešića, Priluk, Dizdarušu iz Brčkog, Bosnu iz Kalesije, Lokomotivu iz Miričine i Dinamo iz Donje Mahale.

Što se tiče kalesijskih klubova, Sloga iz Tojšića ulazi mirnije u nastavak sezone, s obzirom da se nalaze na devetoj poziciji na tabeli sa 21.bodom. S druge strane Bosna iz Kalesije će imati težak zadatak da obezbijedi opstanak u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Kalesijski drugoligaš starta sa četrnaeste pozicije na tabeli i 15 osvojenih bodova. Pored loše startne pozicije, fudbalere Bosne na početku sezone očekuju dva gostovanja (Seona i Bosna iz Mionice), dok će tek u trećem kolu igrati na domaćem terenu, kada će ugostiti sastav Radničkog iz Lukavca.

U prvom kolu proljetnog dijela sezone, fudbaleri Sloge iz Tojšića danas će na domaćem terenu ugostiti Dinamo iz Donje Mahale, dok će kalesijska Bosna sutra gostovati kod Seone. Sve utakmice 16.kola počinju u 15 sati.

Parovi 16.kola Druge lige FBiH „Sjever“

Danas (subota, 10.mart) u 15 sati igraju:

Mramor – Svatovac Poljice,

Ingram Duboki Potok – Bosna Mionica,

Mladost Malešić – Budućnost Banovići,

Lokomotiva Miričina – Gradina Srebrenik

Sloga Tojšići – Dinamo Donja Mahala

Sutra (nedjelja, 11.mart) u 15 sati igraju:

Seona – Bosna Kalesija,

Prokosovići – Ranički Lukavac i

Priluk – Dizdaruša Brčko

(RadioFeral/ NKP.ba)

PODIJELI