PODIJELI

Grupa “Rejjan “ iz Sarajeva je sinoć (nedjelja (5.septembra) javnosti premijerno na svom Youtube kanalu predstavila prelijep spot za ilahiju “Odazivam Ti se, odazivam“, čiju režiju potpisuje Damir Mujagić .
Tekst za ovu prelijepu ilahiju napisao je Rijad Delić, dok je muziku napisao Abdulkerim Popaja .

Ilahija, „Odazivam Ti se, odazivam“, govori o petoj islamskoj dužnosti – hadždžu.

Središnji dio spota zauzimaju kadrovi iz RMU“ Zenica“, ali isto tako na spotu se mogu vidjeti i kadrovi koji su snimani na teritoriji u kalesijskom naselju Vukovije Donje, u zaseoku Džafići u staroj bosanskoj kući na imanju Rasim ef. Hamidovića.

Jedan od članova hora je  i Kalesijac Rijad Imamović, na čiji prijedlog se i došlo na snimanje u njegov džemat Vukovije Donje, dok ulogu oca budućeg hadžije u spotu igra mujezin ovoga džemata, Osman Herić.

„Prvobitno je planarino da se ilahija predstavi noć uoči predstojećeg Kurban-bajrama, budući da je danas godišnjica za pet tragično stradalih rudara u jami „Raspotočje“, te da smo snimali kadrove u RMU Zenica, odlučili smo se da materijal predstavimo danas. Materijal govori o svakodnevnici jednog rudara, koji ima želju da obavi hadž“ – rekao je Rijad Imamović za portal džemata Vukovije Donje.

hor rejjan 01

  • — Poslušajte ovu divnu ilahiju, ali i obavezno pogledajte priču iz spota…

(NKP.ba)

PODIJELI