PODIJELI

Iako je načelnik Sead Džafić svoju kampanju 2015. i 2016. godine zasnivao, između ostalog, i na glasnom problematiziranju „načelnika po ovlaštenju“, a tu funkciju je umjesto načelnika Nedžada Džafića obnašao Ismet Mešić.
Sead Džafić , iako ne koristi taj naziv, često za „drugog načelnika“ općine Kalesija „gurne“ Muju Tosunbegovića, koji se po ovlaštenju načelnika (tako veli) predstavlja baš tako.
S.Džafić ne dolazi na sjednice Općinskog vijeća u aktuelnom mandatu. Tačno je da nije obavezan, ali s druge strane bi trebao da dostavlja odgovore na pitanja vijećnika, kao i da djeluje u skladu sa usvojenim inicijativama i ostalim aktima koje usvaja Općinsko vijeće.
Kako bi to izbjegao, a pogotovo da izbjegne odgovore na pitanja u vezi sa prešutnom saglasnošću za povećanje vijećničkih paušala, S.Džafić je na zadnjoj (šestoj) redovnoj sjednici OV Kalesija ovlastio sekretara Muju Tosunbegovića da se obrati u njegovo ime.

„Drugi načelnik“ Mujo Tosunbegović je u polusatnom govoru na sjednici OV Kalesija govorio o koječemu…
Na konstataciju vijećnika iz opozicije, Admir Karić (NIP), oni koji ne znaju stanje u Kalesiji i ne žive u ovoj općini bi mogli povjerovati u sve što je rekao „drugi načelnik“, te bi građani širom BiH mogli pohrliti da presele u Kalesiju.
Karić je naveo da se treba koristiti egzaktnim podacima, a ne pričati bajke građanima Kalesije, te je naveo primjer Grada Živinice, koji je za prošli načelnikov mandat (2016-2020) skoro uduplao Budžet, dok je Kalesija u istom periodu ostala na istom Budžetu, a čak je „načelnički dvojac“ S.Džafić i M.Tosunbegović, od suficita (viška!) od 2,2 miliona KM doveli Općinski budžet u deficit (minus!) od 1,5 miliona KM.

  • Kompletnu VI redovnu sjednicu OV Kalesija možete pogledati na linku OVDJE

Ipak, preporučujemo da se pogleda govor „drugog načelnika“ u ime „prvog načelnika“, te da sami za sebe analizirate koliko nam je bolje…
Prema riječima dvojice kalesijskih načelnika – Kalesija je Švicarska!

Pogledajte video…

(NKP.ba)

PODIJELI