PODIJELI

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za stanovnike zemljotresom pogođene Albanije.

– Apel za pomoć nastradalim u Albaniji pokrećemo ovog momenta, a vas ćemo zamoliti za podjelu informacija. Ne želimo da sve ostane samo na “Pray for Albania”, možemo mi znatno više. U tu svrhu ustupa se i broj 17013 – broj je jedinstven za sve operatere, a pozivom se doniraju 2 KM – saopćeno je iz ove organizacije.

Tokom dana, čelni ljudi Pomozi.ba organizacije održali su sastanak sa Muharremom Zejnullahu, generalnim počasnim konzulom Republike Albanije i predsjednikom Zajednice Albanaca u BiH.

Na sastanku je dogovoreno da će Pomozi.ba organizacija krenuti u akciju prikupljanja pomoći za nastradale u Albaniji, a u međuvremenu, Zejnullahu je stupio u kontakt sa predsjednikom kriznog štaba u Draču, gdje se trenutno podižu šatori za kolektivni smještaj.

Istaknuto je kako su najpotrebniji prehrambeni proizvodi brašno, ulje, šećer, so, konzerve, grah, riža, tjestenina i slično, te kreveti, dušeci, posteljina, deke i pelene za djecu i odrasle.

Prva isporuka pomoći planirana je u narednih desetak dana.

Pored poziva na broj 17013, pomoći možete i doniranjem gore navedenih namirnica, kao i uplatom na standardne račune ove organizacije.

(NKP.ba)

PODIJELI